Мария Капон: Слави Трифонов изгори третия мандат

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“В петък вечерта по държавната телевизия беше даден официален финал за какъвто и да е вариант за преговори по третия мандат. Г-н Трифонов изгори този трети мандат. Ние не го наричаме мандат на БСП, а технически мандат. За нас той беше възможността евентуално да има ясни задачи, по които за определен период едно техническо правителство да мине по тях. Какво се случва в момента? В момента имаме овладяване на протеста, освобождаване на време за Бойко Борисов и даване на още повече време за Гешев”. Това заяви Мария Капон от “Изправи се БГ! Ние идваме” пред Нова телевизия по повод интервюто на лидера на “Има такъв народ” Слави Трифонов пред водещия на “Панорама” Бойко Василев.

По думите на Капон, на днешната среща от 14 часа с БСП от най-малката парламентарна група ще отиде председателят Мая Манолова и заместникът й Николай Хаджигенов. Двамата обаче няма да преговарят за правителство, а ще разговарят с левицата по общи виждания за актуализацията на бюджета, повишаването на пенсиите и премахването на специализираното правосъдие.

“Ние сме една малка парламентарна група. Пример, че хора не се събират по любов, а за да свършим една работа и ние много ясно досега вървим по тези стъпки. Виждате разговорите по пенсиите, това, което сме приготвили за пенсиите в актуализацията. Може да видите обещанията на Хаджигенов и Бабикян, че ще стигнат до край с това, което се случи зад колоните и видеата бяха представени пред обществото”, каза още депутатката от ИБГНИ.

Според нея отиваме към избори, но това не пречи на БСП да направи друга коалиция, която да нарече кабинет.

“Суверенът беше на площада срещу диктатора. А сега новите игриви представители, които сме ние, не можем да направим нормалните консенсуси. Не мисля, че някой от нас би се смирил пред това да има диктат, какъвто и да е той и да се постигат резултатите, които иска. Понякога в бизнеса, когато управляваш сам е така, вземаш сам решенията на пазара, но в политиката трябва да знаеш кое е държавническото мислене и какво искаш да постигнеш”, допълни Мария Капон.

Преговори председателите на парламентарни групи могат да правят по 2 начина и правилният е с публични разговори, а другият начин са лични срещи.

“Обсъждали сме в групата, че са имали телефонни разговори, но като мандат от страна на групата и публична среща не е имало. Повече подробности трябва да ви каже г-жа Манолова”, коментира Капон за думите на Слави Трифонов, че Христо Иванов и Манолова са били на лични разговори в кабинета му.

“Видяхте как беше изгорен първият мандат на Николай Василев. После нямаше разговор за нищо. Няма как да няма обсъждане кои са хората, които могат да свършат дадена политика. Това е втората част на разговора и в световен мащаб така се случват разговорите. Това не е любов, харесваш ме, обичаш ме и ме подкрепяш. Това е политика, в която трябва да свършим важните задачи на държавата”, уточни Капон, като коментира думите на Трифонов, че “политиката било като любовта”.

Според нея най-добрият вариант за състав на кабинет е служебният, който да стане и редовен. Тя изтъкна и тезата си, че “някой искаше да овладее летните протести. Някой искаше да даде пространство на Бойко Борисов. Някой искаше да даде време на Гешев”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар