Мария Касимова: Еднополови бракове – да, ще ги въведа ако стана вицепрезидент

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кандидатът за вицепрезидент на Лозан Панов – Мария Касимова-Моасе, се обяви „за“ еднополовите бракове и „против“ задължителната ваксинация. 

В предаването „Въпросите“ по TV1 Касимова обясни, че не подкрепя въвеждането на задължителна ваксинация, но и че е ваксинирана, защото вярва в науката. Относно Истанбулската конвенция журналистът и писател заяви, че е изключителен защитник на права на жените и приветства тези документи. Тя се застъпи „за“ еднополовите бракове, „защото трябва да гледаме на хората като на граждани“.

Касимова и Лозан Панов са издигнати от Инициативен комитет и подкрепени от „Правосъдие за всеки“.

На въпрос защо е приела да участва в надпреварата за „Дондуков 2“ журналистката коментира, че от тази позиция може да изпълнява нещата, които я интересуват като „човешко същество, гражданин и журналист“: „Според мен е грешка да се приемат тези позиции като толкова далечни от всеки и недостъпни, че да изпитваме към тях страхопочитание“.

Стана ясно, че по желание на Касимова интервюто е съпроводено и с жестомимичен превод, за да достигне до повече хора. Тя е споделяла публично, че една от дъщерите ѝ има проблем със слуха, затова приема това за лична кауза.

Касимова обясни, че познава работата на Лозан Панов от много време. „Познавам го като честен човек с принципи. Много вярвам в такива хора. Вярвам на Лозан Панов, той е и човекът, който ми даде увереност, че и аз мога да се справя с това, което аз мога и което предлагам.“

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар