“Маркет линкс”: Над половината българи подкрепят служебния кабинет

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Наблюдава се демобилизация сред гласуващите, като все по-малко хора заявяват готовност да отидат да упражнят правото си на глас при евентуални следващи предсрочни парламентарни избори. Това сочи проучване на “Маркет линкс“ направено по поръчка на бТВ.

Има 10% отлив на твърдо заявяващите преди, че ще гласуват, каза социологът Добромир Живков.

Над половината българи подкрепят служебния кабинет на Стефан Янев, сочи проучването. На такава подкрепа не се радва нито една политическа партия в парламента, отбеляза социологът.

Подкрепящите ГЕРБ дават по-малко доверие на служебното правителство, но всички останали смятат, че то си върши добре работата и прави това, за което е избрано, каза Добромир Живков.

Подкрепата за политическите лидери пък изненадва с удвоеното доверие в лидера на “Демократична България” Христо Иванов. Той е вдигнал резултата си от 12 на сто на 24 на сто и.е втори след лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов с 33%.

При Мая Манолова от “Изправи се БГ! Ние идваме!” има лек отлив на доверие, но тя запазва третата си позиция с 22%.

При бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и председателката на БСП Корнелия Нинова се вижда, че основно подкрепата идва от твърдия електорат, посочи Живков.

Не може да се каже при евентуални избори може ли да има разместване между първия и втория, но със сигурност ИТН отново води и вероятно подкрепата за тях се е увеличила, каза още социологът от “Маркет линкс“.

Проучването е финансирано и реализирано съвместно от бТВ и “Маркет линкс“. То е проведено сред 1059 лица над 18 години в периода 21- 28 юли 2021 г. по методите на пряко – лично интервю и онлайн анкета.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар