„Маркет линкс“: Протестният вот може да обърне изборите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Седмица преди редовните парламентарни избори се запазва дистанцията между основните политически играчи се запазва. ГЕРБ водят, на второ място са БСП и трети са „Има такъв народ“.

Това показва проучване, финансирано и реализирано съвместно от БиТиВи и „Маркет линкс“, проведено сред 1026 души над 18 г. в страната в периода 18-25 март по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Снимка 524837

Източник: btvnovinite.bg

Според проучването ГЕРБ имат 18,4% доверие от всички анкетирани, а процентът им на доверие от тези, които са заявили, че ще гласуват е 22,8%. БСП са с 15,7% , а от хората, които ще гласуват са спечелили доверието на 18,1%. За партия „Има такъв народ“ ще гласуват 11,7%, а от тези, които са декларирали, че ще отидат до урните – 12,7%.

8,2% от запитаните ще гласуват за ДПС, а 9,0% е подкрепата от тези, които са заявили, че ще гласуват.

За „Демократична България“ са заявили подкрепата си 5,1%, а от тези, които ще гласуват – 7,5%.

За „Изправи се.БГ“ са обявили, че ще гласуват 4.0%, но сред хората, казали, че ще отидат до урните това е 4.5%. Според проучването ВМРО би спечелило 2,7%, а сред тези, които са заявили, че ще гласуват – 3,3%.

Според социолозите се очаква протестният вот да окаже влияние и да обърне предварителните нагласи. От социологическата агенция уточниха, че той е неустойчив и може да повиши резултатите на извънпарламентарните опозиционни сили.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар