Марк Зукърбърг за часове падна до шесто място по богатство на планетата – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Марк Зукърбърг се свлече на шестото място в списъка на милиардерите, след като по време на търговията в понеделник бяха заличени 6,8 милиарда долара от неговото богатство на фона на глобалните няколко часови прекъсвания на достъпа до Facebook и свързаните с технологичния гигант платформи за социални медии.

6-часовото прекъсване на достъпа на милиони потребители по целия свят, предизвика акциите на Facebook да поевтинеят през вчерашната търговия на Уолстрийт с 4,89% до 325,23 долара за акция. Това представлява най-солидното обезценяване в рамките на една сесия на търговия от 9 ноември 2020г.

Facebook казва, че основната причина за прекъсването е грешна промяна в конфигурацията на своите рутери, което попречи на 3,5 милиарда потребители на компанията да получат достъп до нейните социални медии и услуги за съобщения.

Компанията заяви, че „няма доказателства, че потребителските данни са компрометирани“. В изявление Facebook заяви, че дефектната промяна в конфигурацията се е отразила на вътрешните инструменти и системи на компанията, което е усложнило опитите за решаване на проблема.

Downdetector, който проследява прекъсванията, съобщи за около 10,6 милиона доклада за проблеми по целия свят. Истинският брой засегнати хора обаче е много по -голям: повече от 3,5 милиарда души използват Facebook, Messenger, Instagram и Whatsapp. Според бизнес уебсайта Fortune това също струва на основателя на Facebook приблизително 6 млрд. долара в един момент, тъй като акциите се сринаха.

Няколко други технологични компании, включително Reddit и Twitter, се пошегуваха със затрудненото положение на гиганта в социалните медии – предизвикаха отговори от засегнатите приложения.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар