Марк Зукърбърг планира конкурент на Twitter

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Собственикът на Facebook и Instagram обмисля създаването на нова социална мрежа. Компанията на Марк Зукърбърг Meta прави проучвателни планове за създаването на конкурент на Twitter, съобщава Ройтерс, цитирана от БТА.

Приложението на Meta ще се базира на платформа, подобна на приложението Mastodon. То стартира през 2016 г. и сега има около 2 милиона активни потребители месечно. Mastodon напомня доста на Twitter.Проучваме самостоятелна децентрализирана социална мрежа за споделяне на текстови актуализации. Вярваме, че има възможност за отделно пространство, където създатели на съдържание и публични личности да могат да споделят навременни актуализации за своите интереси“, каза говорител на Meta пред Ройтерс в изявление, получено по имейл.


От съобщението не става ясно, кога Meta планира да пусне новото приложение.

Съоснованата от Марк Зукърбърг компания, която отбеляза бум на потребителите след придобиването на Instagram и WhatsApp в началото на 2010 г., в последно време среща силна конкуренция от страна на китайското приложение за кратки видеоклипове TikTok.

Въпреки това месечните активни потребители на приложенията на Meta нараснаха с 4,2 на сто през тримесечието на декември 2022 г. в сравнение с 8,8-процентовия ръст година по-рано.

За сега идеите на Марк Зукърбърг да създаде виртуален свят, който да е едновременно място за срещи и работа претърпява провал. Начинанието по разработката на Метавселената вече коства над 16 милиарда на Зукърбърг без да произведе конкретен резултат. Представеният от него продукт е с морално остаряла графика, но по-големият му проблем е нежеланието на потребителите да се ангажират с него. Това изглежда е накарало Зукърбърг да потърси алтернатива за развитието на своите платформи.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар