Мартин Димитров обясни как действа пропагандната машина срещу интелектуалците

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
КАЗАНО ЧЕСТНО, НИЩО НЕ МИ Е НАРЕД. Или как работи гербаджийската пропаганда.

Миналата седмица над 100 души се подписахме под едно отворено писмо, което иска оставките на г-н Бойко Борисов, на г-н Иван Гешев, на г-н Емил Кошлуков, на председателя на комисията по култура към Народното събрание г-н Вежди Решидов, както и на г-жа Цвета Караянчева.

Ако бъда точен, 123-ма души подписахме това писмо. Сред подписалите писмото има изключително достойни и невероятно талантливи хора като Галин Стоев и Георги Господинов, като Захари Карабашлиев и Иглика Трифонова, като Неда Морфова и Самуел Финци, като Тео Ушев и Явор Гърдев.

Естествено, сред подписалите писмото има и такива като мен – не чак толкова изключителни и забележителни. Не всички, подписали това писмо, сме били номинирани за “Оскар”, все пак, нито пък сме директори на театър в Тулуза, нито пък сме написали книга.

В следващите дни още 200 души подписаха това писмо. Очевидно хората – колкото и сред тях да има такива като мен – са притеснили “ГЕРБ”.

Щрак. “ГЕРБ” включва пропагандната машина.
Първо Васил Найденов бил разбрал, че бил в писмото, а не го бил подписал. Бил разбрал от Богдана Карадочева.

НИКОГА ВАСИЛ НАЙДЕНОВ И БОГДАНА КАРАДОЧЕВА НЕ СА ПОСПИСВАЛИ ТОВА ПИСМО. НИТО ИМЕНАТА ИМ СА БИЛИ ПОД НЕГО.
Тоест, пропагандата започва с лъжа.

Днес по “ТВ Европа” Ивайло Цветков-Нойзи коментираше представата за интелектуалец, какво означава интелектуалец и как практически тези, които са подписали писмото, никакви не са. Това е втора пропагандна фаза – да се неглижират хората, подписали писмото.

В хора на критиците на отвореното писмо и на посдписалите го се вляха Нидал Алгафари, Стефан Димитров и Константин Мишев, за когото – честно да ви призная – бях забравил, че съществува.

Няма да ви изненадам като ви кажа, че Нойзи е преминал от другата страна. Това е негов избор, който аз няма да съдя. Още повече, Нойзи е човекът, учил ме да пиша.

Тези, които сме подписали писмото, може и да не сме най-големите интелектуалци. Моята рода е от Врачанско, колко голям интелектуалец може да произведе Врачанско. Ами, не много голям, няма какво да се лъжем. Врачанско няма репутацията на интелектуален трамплин.

Едно нещо ще ви кажа накрая.

Тия триста и кусур човека искаме качествена промяна в обществото ни. И сме готови да си платим за нея.

Онези от другата страна са готови да им платят, за да участват във фалшива пропаганда.
Не казвам, че те не са по-умни от нас. Нойзи е многократно по-умен от мен, да кажем.
Но, когато си поднесъл ума си в услуга на фалшивите новини, от него няма никаква полза.

 

Мартин Димитров, Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар