Мартин Димитров

Мартин Димитров от ДеБъ: Никакъв таван на цените! Това е отстъпление от пазарната икономика!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Таван на цените не е добра идея и не трябва да бъде приеман. Освен че може да доведе до дефицит, има опасност да предизвика и голяма сива икономика. Това каза пред БНР Мартин Димитров, председател на комисията по Икономическа политика и иновации в Народното събрание.

Днес ДБ ще представи конкретни мерки за подпомагане на бизнеса и намаляване на инфлацията. Едната от тях – за период от 6 месеца да се премахнат бариерите за внос в ЕС от трети страни, поясни Димитров. Това по думите му ще успокои инфлацията.

„С идеята, която даваме, може веднага да се намалят цените. Искаме да се наблюдават цените на всички чувствителни стоки за последните два месеца и там, където поскъпването е най-голямо, да поискаме премахване на бариерите по вноса.“

По темата с цените на горивата Мартин Димитров коментира, че намаляване наполовина на акциза може да намали цените на бензина и дизела с до 30 стотинки.

Относно пенсиите депутатът посочи, че ще се работи по различни идеи, когато започне актуализацията на бюджета.

 

Има още време да се помисли за консенсусна фигура, която да бъде предложена в бъдеща процедура за управител на БНБ – такова развитие не би било лош вариант, заяви още Димитров. Според него машинното гласуване е изключителен успех и няма логика във връщането на хартиените бюлетини, както искат от БСП.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар