Война

Масирана руска атака удари пристанището в Измаил, взрив и в товарен кораб в Черно море 2 Масирана руска атака удари пристанището в Измаил, взрив и в товарен кораб в Черно море

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

При руски въздушни удари тази нощ бе поразено пристанището на украинския град Измаил, заяви областният управител на Одеска област Олег Кипер, цитиран от Ройтерс.

Има съобщения и за взрив на товарен кораб, пътуващ за Украйна. Експлозията е станала на кораб “Сеама” тази сутрин при вливането на река Дунав в Черно море, съобщи Телеграм каналът Топор. Корабът е превозвал цимент от Турция за украинския град Измаил. Вследствие на взрива е наводнено машинното отделение. Съобщава се, че експлозията може да е причинена и от морска мина.

Измаил е едно от дунавските пристанища на Украйна, които играят важна роля при износа на украинско зърно по маршрути, алтернативни на черноморските.

При руската атака тази нощ, продължила повече от два часа, са ранени двама души и са нанесени щети на пристанищна инфраструктура, складове и на над 30 камиона и автомобила, информира Кипер в комуникационното приложение “Телеграм”.

Москва увеличи интензитета на въздушните си атаки по украински пристанища на река Дунав, сред които Измаил и Рени, след като през юли се оттегли от зърнената сделка, която гарантираше износа на украинско зърно през Черно море, отбелязва Ройтерс.

При руски ракетен удар бе поразено предприятие в южния украински град Кривой Рог, каза кметът на града Олександър Вилкул. За момента няма данни за жертви.

Вследствие на украинска дронова атака по руската Курска област бе прекъснато електрозахранването в седем населени места в областта, каза днес областният управител Роман Старовойт, цитиран от Ройтерс. Старовойт уточни, че няма информация за ранени.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар