Ракета Война

Масирани руски атаки по критична инфраструктура в Киев, Одеса и още няколко града на Украйна (видео)

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия атакува украинската столица Киев и още няколко града. В столицата се чуват експлозии и дим, съобщава Би Би Си. Две жилищни сгради в района на Печерск са сред ударените, каза кметът на столицата Виталий Кличко.

 

Какво е известно?

В следобедните часове руските въоръжени сили отново нанесоха серия от удари по цели в Украйна. Изстрелването е извършено от самолети с голям обсег на действие на руските военновъздушни сили и военни кораби. Както и в предишни случаи, нападенията предизвикаха проблеми с електричеството и водоснабдяването в украинските градове.Въпреки неотдавнашните доставки на системи за противовъздушна отбрана западно производство, украинските въоръжени сили отново не успяха да отблъснат масиран руски въздушен удар. До момента е известно, че са засегнати десетки градове.

 

Киев: повече от пет удара с крилати ракети. Една пететажна сграда е повредена, което може да е следствие от украинската противовъздушна отбрана. В града са започнали прекъсвания на електрозахранването.

Житомир: два удара по критична инфраструктура, като по предварителни данни една от подстанциите преди това е била поразена от ракети на руските въоръжени сили. Градът е без ток и вода.

Харков: прекъсване на електрозахранването след атаки, метрото е затворено. Местните власти съобщават, че е ударена критична инфраструктура в област Чугуев, вероятно Змиевската ТЕЦ.

Лвов: поредица от експлозии, прекъсване на електрозахранването и мобилните телефони. По предварителни данни една от целите е била подстанция 330 kV.

Суми: експлозии в района и прекъсване на електрозахранването.

Одеса: удар с поне една ракета. Прекъсване на електрозахранването в част от района.

Кировоград: два ракетни полета, повредена енергийна инфраструктура.

Волиния: ударена енергийна инфраструктура в региона, предварителна – подстанция 330kV в Ковел.

Ривне: експлозия, градът е частично изключен от електрическата мрежа.

Кривий Рих: поне две експлозии след пристигането на самолетите.

Хмелницки: поне две експлозии след самолетни полети.

Кременчук: ударено инфраструктурно съоръжение.

Въпреки че в страната започнаха прекъсвания на електрозахранването, токът не спрял навсякъде, което означава, че обекти на нападението са  автотрансформаторите, а не общите контролни пунктове. Това намалява ефективността на въздействието върху енергийната инфраструктура на Украйна.

“Русия отговаря на мощната реч на Зеленски на Г-20 с нова ракетна атака. Някой сериозно ли мисли, че Кремъл наистина иска мир? Те искат подчинение. Но в крайна сметка терористите винаги губят”, написа в “Туитър” началникът на кабинета на президента на Украйна Андрий Ермак.

 

Източници: бТВ, Телеграм

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар