Масова демонстрация в Мюнхен срещу германски танкове за Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В сряда вечерта в Мюнхен се проведе демонстрация срещу доставките на германски танкове и оръжия за Украйна. Протестът е организиран от движението „Изправи се, Мюнхен“. Видеоклип от демонстрацията е публикуван в канала на инициаторите в Телеграм и Ютюб.

Стотици жители на баварската столица преминаха през града, следвайки барабанистите. Активистите се събраха на централния площад в Мюнхен пред сградата на кметството на площад Мариенплац. Плакатите и знамената на протестиращите съдържаха надписи, призоваващи към мир и критикуващи доставките на танкове за Киев.

Преди демонстрацията организаторите заявиха, че „темата на шествието може да бъде само мир“.

Представителите на движението се застъпват, наред с други неща, за „свят без оръжия“ в Украйна и за „прекратяване на икономическата война като друга форма на война“.

По-рано германският кабинет съобщи, че е взел решение да изпрати 14 танка Leopard 2A6 на Украйна. Освен това Берлин ще позволи на други държави да ги реекспортират. Руският посланик в Германия Сергей Нечаев нарече решението „изключително опасно“, като заяви, че то „извежда конфликта на ново ниво на конфронтация“.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар