Масови проверки в столичните нощни заведения и първи глоби

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Първа вечер с ограничения за заведенията в столицата. Заради ръста на заболелите с COVID-19 противоепидемичният щаб разпореди заведения, кина и театри – от днес трябва да работят с до 50% от капацитета си и не по-късно от 22 ч. Остава и изискването за „зелен сертификат“.

Заведенията се канят да бойкотират новите анти-ковид ограничения

Нощните заведения обаче обявиха бойкот на новата заповед. Институциите отговориха с мащабна акция – в нея участват Столичната регионална здравна инспекция, СДВР, Икономическа полиция, Агенцията по храните и дори пожарната.Първият съставен акт тази вечер е в един от ресторантите в „Студентски град“, предаде БНТ. Актовете са на стойност между 300 и 1000 лева за физически лица и между 500 и 2000 за юридически.


Проверката ще продължи и в нощните клубове на „Студентски град“.

Други проверяващи екипи са разположени в центъра на града. И  тук клиенти в заведенията след 22 ч. има.

„Установихме, че не се спазва забраната на директора на СРЗИ, за което е съставен акт на управителя. Има два вида актове – съставят се на физическо или юридическо лице и в зависимост от това сумата е различна“, каза старши инспекторът в СРЗИ Христина Георгиева

„Институциите си вършат работата и извършват проверка. Както казахме и вчера – спазваме абсолютно всичко – работим със зелени сертификати и персоналът е ваксиниран, носят се маски. Спазени са всички норми и изисквания по заповедта, с изключение на работното време“, посочи собственикът на заведения Ричард Алибегов.

Ресторантьорският бранш масово обяви бойкот на новата заповед, а според анкетата на Съюза на заведенията 98% от заведенията в София отказват да спазват мерките. Подчертават, че персоналът им е ваксиниран и използват зелени сертификат като пропуск за клиентите си.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар