Масови проверки за спазването на COVID мерките в София – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заради усложняващата се епидемична обстановка Столичната община зачестява проверките за спазването на противоепидемичните мерки в търговските обекти, ресторантите и заведенията, както и в градския транспорт.

От началото на седмицата служители на общинската полиция и Столичния инспекторат са направили над 2 500 проверки. Съставени са 4 акта, обяви заместник-кметът по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов, който инспектира спазването на мерките на Женския пазар в София

В пазарния петъчен ден десетки софиянци се извиха на опашки пред един от входовете на най-големия столичен пазар. Въведена е организация за еднопосочно придвижване, каза директорът на “Пазари-Възраждане” Драгомир Димитров, предаде БНР.

“Имаме тристепенен контрол. За да не допускаме струпване около сергиите, хората се разпростират в опашки през два метра. Ние ги пускаме контролирано по 10 или по 5 човека. Никога не допускаме гражданин без маска да влезе в пазара”, каза той.

Проверка на заместник-кмета по здравеопазването установи нарушения от страна на продавачи, които не носят маска или са я поставили неправилно.

“В част от пазара заповедта се спазва. За съжаление, не навсякъде. Проверяващи заедно с “Общинска полиция” налагат наказания там, където не се спазват разпоредбите за носене на предпазни средства”. Проверките на общината продължават: “Вчера са направени 900 проверки. В градския транспорт също имаме проверки, 9 акта от началото на месеца, а следващите дни предстои да засилим контрола”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар