Мастило до входната врата, или какво представлява HP Instant Ink

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Когато от HP ми се обадиха, за да ми разкажат за Instant Ink, признавам си, не бях чувал за услугата. Помислих си, че след Netflix и Spotify, сега и принтерът ми може да си има собствена абонаментна услуга, а когато се запознах с детайлите, оказа се, че в това има логика и още повече смисъл на фона на съвременния живот, в който офисът за много от нас е у дома. Конкретно в моя случай ситуацията е такава вече 10 години.

HP Instant Ink всъщност е услуга, която ви осигурява навременна доставка на мастило за принтера до входната врата и освен че месечният й абонамент се регулира и напасва спрямо консумацията ви, по този начин сте сигурни, че няма да останете с половин разпечатана страница, точно когато най-много имате нужда принтерът ви да е в кондиция.

Какво е HP Instant Ink

Абонаментната услуга Instant Ink на HP ви позволява да изберете план според собствените си нужди и да плащате точно толкова, колкото използвате. Този план се определя на база броя страници, които принтирате на месец, а най-хубавото е, че базовият е за 15 страници/месец. За мен това беше важен въпрос, защото понякога ми се случва да нямам нито една разпечатана страница в продължение на седмица или две, но в други месеци успявам да стопя целия пакет хартия за нула време.

HP Instant Ink @ nixanbal.com

Instant Ink дава възможност планът да се променя постоянно и при нужда да преминете към по-висок или пък да прехвърлите неизразходвания капацитет за следващия месец, ако се окаже, че сте имали по-пестелив на печат период. Отказ от услугата също е възможен по всяко време, а има и опция да я поставите на пауза, когато например планирате по-дълга отпуска или пътуване.

Как работи

За да се абонирате за HP Instant Ink, трябва да разполагате с принтер на HP, съвместим с услугата и да се регистрирате в сайта https://www.hp.com/bg-bg/printers/instant-ink.html.

Ако вече имате принтер на HP и искате да проверите, дали той е съвместим с Instant Ink, можете да го направите тук: https://www.hp.com/bg-bg/printers/instant-ink.html#modal=modal-eligible-printers.

HP Instant Ink @ nixanbal.com

HP Instant Ink @ nixanbal.com HP Instant Ink @ nixanbal.com

HP Instant Ink @ nixanbal.com

По време на процеса на регистрация ще трябва да посочите кой е вашият принтер, за да сте сигурни, че може да се използва с услугата, а накрая да изберете и план според месечната си консумация. Тази абонаментна такса включва както мастилото, така и доставката до прага на входната ви врата, а също и нещо, което ще зарадва потребителите с еко съзнание – взимане обратно и рециклиране на старите консумативи.

HP Instant Ink @ nixanbal.com

Едно от най-ценните неща е, че когато мастилото намалее, устройството изпраща сигнал и от HP автоматично организират доставката. Целта е потребителите да не усетят неудобство от подмяната на консумативите и този процес да се случва с по-малко стрес и дори незабелязано.

За кого е

Един от най-важните въпроси, на които потърсих отговор, когато се запознавах с Instant Ink, беше за кого е тази услуга. Кои са потенциалните потребители и за кого изобщо е създадена. Оказва се, че HP предвиждат Instant Ink да се използва основно в домашни условия, с принтерите, които хората имат в работния си кът или във вече добре организирания си домашен офис. Стартъпи и по-малки бизнеси също са потенциални клиенти на услугата, но самият факт, че най-базовият план започва от 15 страници месечно потребление, подсказва, че на фокус са тъкмо потребителите с домашен офис.

HP Instant Ink @ nixanbal.com

HP Instant Ink @ nixanbal.com

Имайте предвид, че в момента в България HP Instant Ink се предлага за мастиленоструйни принтери, но по-късно тази година ще обхване и лазерни машини на компанията.

Колко струва

Няма универсален отговор на този въпрос, защото става въпрос за напасваща се към персоналните нужди на всеки потребител услуга. Стартовият план е с месечна такса от 1.99 лв. за 15 страници потребление, което до голяма степен покрива например моите нужди през по-голямата част от годината, но се предлагат различни варианти за надграждане, стигащи до 700 страници на месец.

Според проучване, което HP са поръчали в края на 2020 г., услугата може да спести до 70% от разходите за мастило или 50% от тонер.

HP Instant Ink @ nixanbal.com

HP+

Планирайки абонамент за услугата Instant Ink, може би е важно да сте запознати и какво означава HP+. Това е актуалното портфолио принтери на HP, създадени за умен печат, както го наричат от компанията. А това всъщност означава, че потребителите получават комбинация от хардуер (самата машина за печат), облачна услуга и абонаментната услуга за печат Instant Ink.

Принтерите от портфолиото HP+ идват с една година допълнителна гаранция, възможност за печат и следене на потреблението през приложението HP Smart, както и безплатен 6-месечен период за ползване на Instant Ink, за която говорихме дотук.

HP Instant Ink @ nixanbal.com

Това е HP Instant Ink – услуга за съвременния домашен офис, която прави използването и поддръжката на принтера по-лесен и дори незабележим процес. Харесва ми идеята, че абонаментът за Instant Ink не само прави нещата по-удобни, но и реално намалява разходите за мастило, като в същото време има и еко елемент заради съпътстващото рециклиране на изразходваните консумативи. Възможността за лесна промяна, отказ и дори паузиране на услугата също е изключително ценна, но може би най-важното е, че няма да преживеете вече онази ситуация, в която сте останали без мастило в най-важния момент.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар