Матеуш Моравецки: Ако Киев падне, Русия ще се насочи срещу Полша

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Полша може да бъде следващата цел на Русия, ако успее да завладее Украйна, написа днес полският министър-председател Матеуш Моравецки във водещ вестник, съобщи полската агенция ПАП, цитирана от БТА.

Полша отдавна предупреждава Запада за очевидните имперски амбиции на Русия и твърди, че те може да не бъдат задоволени с победа над Украйна.„Путин се проявява като безмилостен политик, който няма да се спре пред нищо. Ако Киев падне, Русия ще насочи агресията си срещу Полша“, написа Моравецки в статия за в. „Супер експрес“.


Премиерът също така определи като „нещастен случай“ смъртта на двама души при взрив, за който се смята, че е бил причинен от заблудена украинска ракета земя-въздух.

Моравецки каза, че единствена отговорност за инцидента носи Русия.

„Смъртта на двамата поляци ни накара да осъзнаем колко близко е войната . . . бомби падат близо до полската граница. Основната причина (за удара) е добре известна – това никога нямаше да се случи, ако не бяха войната и масовите бомбардировки над Украйна. Русия е изцяло отговорна за тази трагедия“, написа Моравецки.

Той също така призова за повече подкрепа за Украйна, добавяйки, че това е „единственият начин да се избегне война с Русия“.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар