Мафията-ГЕРБ: Още един бизнесмен алармира за проверки след участие в протест

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още един бизнесмен се оплака от проверки на няколко институции във фирмата му, след като властите са разбрали, че служители са участвали в протеста на 2 септември.

 

Това е винарната “Загрей” собственост на бившия депутат от НДСВ Йордан Костадинов, пише Дневник.

“Дневник” се свърза с Костадинов за коментар.

Фирмен бус пътувал от винарната в Пловдивско към София, за да участват 6-7 души от служителите в протеста на 2 септември. “Във фирмата не се говори за политика и не знам колко точно души са били”, поясни пред “Дневник” Костадинов. По пътя бусът е спрян за проверка от органите на реда, записани са имената на работниците, след което са продължили към София.

Вчера – 4 септември, в дружеството пристигнали едновременно проверяващи от 4 институции: данъчни, агенция “Митници”, фонд “Земеделие” и Икономическа полиция. Проверката продължила през целия ден и приключила без за установи нарушения, разказа собственикът. Той добави, че проверката не е затруднила работата на дружеството, която продължила както е обичайно, но зададе въпроса кой е този човек, който има власт да координира проверките на четири институции. Според него, ако няма нарушение, проверяващите дължат обяснение какъв е поводът за тази многостранна проверка.

По същата схема институциите в петък подложиха на масирана проверка веригата за търговия с детски играчки “Хиполенд” след като собственикът ѝ се изказа критично към действията на МВР на протестите в профила на компанията във “Фейсбук”.

В телевизионно интервю днес министърът на труда Деница Сачева увери, че проверките на компании, чиито служители участват в протестите, са съвпадение, което е било възприето негативно от министрите.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар