Мафията отвръща на удара: Гешев проверява Бойко Рашков! МВР министърът: „Не ме интересува”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мафията, която загуби два поредни избора и вече тотално е аут от върха на управлението, все още е жива – подчинената на Иван Гешев Софийска градска прокуратура е поискала разкриване на данъчна и осигурителна тайна на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Искането е отправено в началото на седмицата. Какви са предметът на производството и неговият характер (досъдебно производство или предварителна проверка) не е все още известно. Софийската градска прокуратура може да разследва тежки престъпления, както и данъчни престъпления, пише „Дневник”.

Бойко Рашков, който изнесе на гърба си битката с престъпната групировка ГЕРБ, заяви, че не знае за какво става въпрос и не го интересува.

Административният ръководител на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова се измъкна, че по принцип делата не се образуват срещу конкретен човек и не знае за какво става дума. Тя насочи към пресцентъра на градска прокуратура, откъдето поискаха да им бъдат пратени писменни въпроси.

В началото на юни, след като Рашков изнесе информация, че прокуратурата бездейства по проверки за имущественото състояние на магистрати и политици, срещу него започна атака за имотното му състояние в жълти медии.

Реакции имаше и от мафията ГЕРБ – нейни депутати питаха как Рашков се е сдобил с конкретни имоти.

Тогавашният финансов министър Асен Василев, който сега е лидер на „Продължаваме промяната“, заяви, че ако има сигнал за несъответствие между доходи и имотно състояние на вътрешния министър, проверка ще бъде направена.

Няма официална информация дали има такъв сигнал.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар