Мафията пак удари ПП: ЦИК ще глоби Кирил Петков за агитация в изборния ден

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще глоби един от лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков за агитация в изборния ден. Комисията е установила неправомерна агитация от негова страна, тъй като след като упражни правото си на глас в неделя сутринта, той обяви номерата на кандидата за президент и политическата партия, за която е гласувал.

„Прието е решение, въз основа на което председателят на ЦИК ще издаде акт, след което се издава наказателно постановление, където се определя размера на съответната глоба“, съобщи говорителят на ЦИК Росица Матева.

След като упражни правото си на глас в неделя сутринта Петков заяви пред журналисти: “Гласувах, за да продължим промяната. Гласувах, защото вярвам, че България може повече. Гласувах за моя президент Румен Радев и цифрите за деня за мен са 6 и 25“.

На въпрос на журналист дали това не е агитация, която е забранена в изборния ден, Петков отговори: “Аз споделих какво съм направил както в един екзитпол. Споделих за кого съм гласувал като гражданин, не като политик и не агитирам никой. Не казах: Гласувайте!“.

Цялото изказване на Кирил Петков вижте във видеото (4.48 мин):

По-рано коалицията ГЕРБ-СДС в София подаде жалба в ЦИК срещу Петков. Според ГЕРБ става въпрос за грубо нарушаване на забраната за агитация в изборния ден от страна на Петков, който е кандидат за народен представител от „Продължаваме промяната“.

“В нарушение на закона Кирил Петков извърши явна агитация в свое изявление пред медиите в изборния ден и ЦИК следва да направи проверка и да го санкционира, твърдят от ГЕРБ-СДС. След като гласува, той призова избирателите да упражнят гласа си в полза на конкретен кандидат за президент, както и в полза на една конкретна политическа формация“, се посочва в жалбата.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар