Мафията победи: Властите създадоха възможност за полицейски произвол в страната

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С приетият вчера от депутатите нов закон полицията получи уникалното право да проследява трафичните данни от мобилните телефони и интернет контакти на всички български граждани без никакво съдебно разрешение.

Напрактика това си е въвеждане на възможност за полицейски произвол в страната.

Никой не знае за какво точно ще използва полицията тази информация и как ще се съхранява и унищожава, при положение, че целият този процес е освободен от съдебен контрол.

Полицията ще може да следи който си иска и когато си иска да събира информация и да я използва както намери за добре!

Според управляващите тези мерки касаят само хората поставени под карантина, но при липсата на контрол безпрепятствено може да се разпростре върху всички ни. В закона се казва, че операторите съхраняват трафичната информация на своите клиенти за срок от 6 месеца за “принудителното изпълнение на задължителната изолация и болничното лечение на лица”, които са отказали да стоят под карантина.

Чрез подаване на най-обикновено заявление полицията незабавно получава достъп до цялата тази информация. Никой не казва как точно операторите ще знаят кое лице е под карантина и кое не е, а при липсата на съдебен контрол, всеки за когото полицията поиска ще е обект на проследяване, без значение дали е под карантина или не! По-притеснително е, че разпоредбите са така приети, че да важат и след отмяната на извънредното положение, което отваря сериозни възможности за полицейски произвол.

Автор: От упор

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар