МАФИЯ! Заплашиха с УБИЙСТВО Елена защото закова Борисов за кражбите от магистралите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Топ журналистката и депутат Елена Йончева е заплашена с убийство.

Признанието направи самата тя в отговор на журналистически въпрос защо от два дни насам се придвижва със служебен автомобил и шофьор, зачислени й от БСП.

„Решението е на колегите ми в партията.

Събраха се и решиха по този начин да гарантират сигурността ми. Много неща ще се изяснят в близките месеци“, лаконично заяви Елена Йончева.

В свое интервю преди дни журналистката разкри, че в момента работи по две зашеметяващи разследвания срещу ГЕРБ – за къщата на Борисов в Барселона и за корупцията в инфраструктурните при строежа на магистралите.

Не е никаква случайност, че броени часове след като Йончева подаде иск в АПИ за независима експертиза на качеството на пътищата, строени от ГЕРБ, главният прокурор Сотир Цацаров нахлу като хала в Народното събрание и поиска депутатския й имунитет. Като основание за това цацаратурата посочи, че разследвала журналистката за „пране на пари в особено големи размери и за източването на КТБ“, а сигналът срещу нея бил подаден от депутатите от ГЕРБ Делян Добрев, Антон Тодоров и Тома Биков. (Подробностите Виж Тук)

Въпреки че самата Йончева от месеци настояваше прокуратурата да извърши проверка по случая, след абсурдните, но упорити и злостни клевети на Делян Добрев. Уличеният в корупция бивш гербаджийски министър не спря да злослови, че топ журналистката е участвала в източването на КТБ. И Йончева призова да бъде разследвана, но прокуратурата не взе под внимание искането й.

Вместо това, Цацаров я удари сега, когато Елена Йончева е на път да разобличи най- голямата корупционна схема на властта за последните 10 години, т.е., откакто ГЕРБ са на власт, а именно – как Борисов, партията му и подчинените им бизнеси са откраднали половината от всички евросредства, които ЕС ни отпуска за магистрали и пътища.

Елена Йончева признава, че без депутатския си имунитет ще й бъде по- трудно да работи по двете разследвания. – Защото оттук-нататък властта ще я атакува с безброй абсурдни, но възпиращи я дела. А и откакто говорителката на прокуратурата сеизпусна, че телефонът на Йончева е бил подслушван, много от свидетелите започнали да й отказват съдействие. Така или иначе, със или без сплашени свидетели и без значение колко заплахи ще получи за живота си, журналистката е твърдо решена да извади цялата истина наяве. А залогът е наистина голям: Има голяма доза вероятност Елена Йончева да докаже, че Бойко Борисов и разбойническата му кохорта от ГЕРБ са откраднали едни 25 млрд. лв. от строителството на магистралите.

Успоредно с тази грандиозна афера, Йончева работи и върху разследването си за къщата на Борисов в Барселона. „Журналистите, които направиха разкритието и тръгнаха да го разнищват, са подложени на брутални заплахи, разкрива тя. Затова реших да се включа и да им помогна в разследването. Скоро всички документи и факти ще са налице и ще ги оповестим, добави Йончева.

„Елена кара сама, често с детето в колата. Бях притеснена да не й се случи нещо, да не попадне на провокация“, коментира случая и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

С нарочното сваляне на депутатския й имунитет, Прокуратурата на Цацаров и Борисов буквално хвърли Елена Йончева на вълците, излагайки на риск живота й, както и този на детето й. За капак, признаха, че са подслушвали телефона й още от лятото, т.е., докато още е била с депутатски имунитет. Което е абсолютно незаконно!

„Защо ви трябваше да юркате вашата прокуратура да се излага с поръчкови нелепи обвинения срещу Елена Йончева, като знаете историята с Виктория Герен?“, написа пък вчера във фейсбук бившият вътрешен министър Богомил Бонев.

*Виктория Герен е ирландска журналистка, убита от наркомафията през 1996 г. заради серия от разследвания срещу дъблински наркобосове.

Година преди да бъде разстреляна, Герен е нападната в дома си. След това известен дъблински наркобос, когото тя разследва, й нанася жесток побой.

А месец по-късно е убита на улицата от платен стрелец.

Надя Колева, Skandalno.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар