цветанов икономов

Мафия! Кмет на ГЕРБ и бандата му рекетират мотористи в Банско да гласуват за тях

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Едно от най-обичаните състезания в Пиринско – Mountains Hard Enduro Bansko, пропадна, заради ламтежите за власт на кмета на Банско Георги Икономов.

Пострадалите разкриват, че мотористите са били рекетирани от кмета и бандата му да гарантират гласуват за Икономов на задаващите се местни избори, за да им разпише той провеждането на надпреварата. В крайна сметка гордите мъже решиха да не клякат и отмениха за тази година състезанието.

Това е поредна черна точка за един от най-компрометираните кметове на управляващата партия. Припомняме, че той е разследван от Етичната комисия на герберите, заради имението си със златни кенефи, което вдигна в Банско по време на мандата.

Ето и какво написаха моторджиите:

В отговор на публикацията на кмета на община Банско, Георги Икономов, във връзка с отмененото ендуро състезание “Three Mountains Hard Enduro Bansko 2019”

Преди всичко бихме искали да уточним, че първоначалното намерение на всички нас, членовете на Мото дружина Банско и организатори, категорично беше да се стремим към избягване на този отговор, с цел да спестим публичното оповестяване на информация за жалките факти, унизителното отношение и категоричния саботаж по време на подготовката ни от страна на Община Банско в лицето на кмета Георги Икономов. За съжаление не ни се даде шанс да замълчим. Бяхме поставени, както и всички потърпевши, в условия на погрешно и манипулативно тълкуване на общата ситуация и грозни внушения от страна на г-н Икономов, целящи уронването на безупречната репутация на Мото дружина Банско.

На първо място и с особена важност бихме искали да изтъкнем факта, че в МДБ членуват хора от всички политически формации в общината. Това винаги е било така и никога не е представлявало проблем за структурата ни. Обединени от страстта към моторите, ние винаги сме работили заедно, заедно сме се състезавали и сме се забавлявали и заедно сме организирали досегашните домакинства на Банско.
Това е абсолютно неоспорим факт. За жалост, тази година бяхме поставени в обстоятелствата на предстоящите местни избори и съпровождащите низки прояви на кмета Икономов и всичко това в цялост доведе до провала на начинанията ни.
А ето и как изглежда кратката хронология на събитията на местна почва.

Един месец преди състезанието председателят на МДБ провежда телефонен разговор със зам.-кмета на общината, Асен Кирицов, в който разяснява подробностите по подготвителните действия за състезанието и общата организация. Зам.-кметът дава зелена светлина още към този момент на организацията по трасето.
На 05. 09. 2019 зам.-кметът Кирицов се обажда на председателя на МДБ с изискване за внасяне на официално уведомително писмо до Община Банско. Тъй като 06. 09. 2019 е официален почивен ден, уведомителното писмо е входирано в първия работен ден след празниците – 09. 09. 2019 година, като междувременно работата по трасето продължава.
На 11. 09. 2019 следобяд на адреса за кореспонденция с МДБ се получава писмо от Община Банско – искане за предоставяне на карта на трасето, като се изисква и официално разрешение от Общината за ползване на общинския имот, на чиято територия се намира бившата казарма. Още на 12. 09. 2019 започваме работа по изготвянето на изисканата карта и останалата част от докумените и на 17. 09. 2019 входираме документацията в Община Банско.

Малко по-късно през деня на 17. 09. 2019 председателят на МДБ получава обаждане от зам.-кмета Кирицов с искане за среща на следващия ден за оглед на терена в казармата и обявява, че докато не се извърши оглед на терена и не се получи официално разрешение за работа, няма да бъдем допуснати да продължим подготовката.
Междувременно следва обаждане от кмета на друг член на дружинката. В разговора кметът се опитва да окаже натиск, като изисква от него да повлияе на група общински съветници, близки до въпросния член на МДБ, за да подкрепят Кирицов за временен кмет на предстоящата сесия на Общинския съвет. След като не получава съгласие от нашия член за съдействие в тази посока, кметът открито заплашва, че ще провали състезанието.
На 18. 09. 2019 се провежда среща със зам.-кмета Кирицов в казармата. За жалост, срещата протича изцяло политически, без изобщо да се засегне темата трасе и състезание. Изискана беше от нас подкрепа за изборите, за да получим подкрепа за състезанието. Ние категорично и еднозначно отказахме да смесваме двете неща.
На въпроса в края на срещата да продължим ли работата си, получихме отговор – “Чакате!”
Малко по-късно кметът се обажда на председателя на МДБ и на висок тон, в стил скандал, непрекъснато напомняйки, че може да провали състезанието, все пак поема ангажимент да издаде разрешителното до един час. Два часа след проведения разговор разрешително все още не е получено. Хората ни все още не биват допускани до казармата, за да продължат работата си. Напрежението сред нас, членовете на дружинката, нараства, успоредно с усещането, че губим все повече време и най-вече се усилва притеснението ни, че непредвидимите действия на кмета може да доведат до провал на събитието във всеки един момент и най-вече ден преди състезанието или, още по-лошо, в деня на самото състезание, използвайки неправомерно прийомите на властта, какъвто често е стилът му.
Решението за отмяна на състезанието беше взето единoдушно от всички членове на МДБ и всички ние заставаме зад председателя си.

След изпратен от нас смс, че отменяме състезанието, кметът Икономов издава разрешителното за 7 минути и обявява, че е придвижил плащането. За сведение – предходните години плащането се бавеше до 4 месеца след приключване на състезанието, а за осъществяването му се използваха лични средства от членовете ни.

Сега, може би, разбирате колко манипулативно бяха използвани срещу нас предоставените снимки на документи от Община Банско, както и в какви условия се очакваше от нас да гарантираме на всички вас безпрепядственото провеждане на състезанието и при какви изисквания към нас от страна на кмета.

Г-н Икономов, ние сме достойни момчета и сме готови да застанем лице в лице с вас, за да потвърдим истинността на твърденията ни.
И още нещо – няма да ви позволим да очерните изгражданата с толкова отдаденост и страст репутация на Мото дружина Банско – нито пред града ни, нито пред приятелите ни от другите дружини! Недопустимо е. Още по-малко за евтината цел, наречена местни избори.
Не се опитвайте да внушавате усещането, че използваме популярността на събитието за политически цели! Никога не сме го правили и никога няма да позволим любимото ни занимание да се превърне в средство за манипулация! Правите го вие!
За едно обаче бяхте прав в коментарите си по случая – спортът обединява! Но сам не вярвате в това, а единствено повтаряте препоръчани от PR- екипа ви фрази, без да ги подкрепяте с необходимите действия!

И се надяваме да не се опитате да провалите съботното ни каране с приятелите ни, които все пак решиха да дойдат и да ни уважат, като използвате властта си над институциите.

P.S. И, г-н Икономов, синът ви никога не е карал на това състезание, нито пък е взимал участие изобщо в подготовката му, както твърдите в коментарите си.

С уважение,
Мото дружина Банско

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар