Мафия! Не можете да прекратите договора си с А1 и Теленор заради вдигането на таксите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не можете просто така да прекратите довора си към телекома заради повишените такси. Вчера „Теленор“ и „А1 България“ съобщиха, че вдигат месечните такси по абонаментните си планове заради инфлацията.

 

У всеки един от нас възниква логичният въпрос: могат ли така да ми променят условията и имам ли право да прекратя договора си по тази причина?

 

За съжаление, с „малките буквички“ във всеки наш договор с телекомите пише:

 

„Ако абонаментът по договора за услуги бъде прекратен от Абоната, преди изтичане на срока на ползване, определен за този абонамент, Абонатът дължи на оператора неустойка в размер на месечните абонаментни такси, дължими за абонамента, за който договорът се прекратява в техния стандартен размер /включително за включен допълнителен пакет/ до изтичане на съответния срок на ползване“, предаде burgas24.bg.

 

А във своите съобщения до абонатите телекомите напомнят: подобни промени са предвидени в договорите и те няма как да бъдат прекратени, без да бъдат платени всички дължими месечни такси до края на договора.

 

 

Въпреки това, Комисията за защита на потребителите извършва проверка на обявените намерения на мобилни оператори за повишаване на цените на телекомуникационните услуги по действащи договори с потребители.

 

 

Проверката има за цел да установи дали планираните промени биха били в съответствие с клаузите в конкретните договори и с одобрените общи условия. Комисията поверява и коректността на представянето на новите параметри, периода и обхвата на прилагане.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар