Машините изяждат купения вот

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Въвеждането на машинно гласуване е част от борбата с купения вот. Машините го изяждат и това е едно много положително явление. Това коментира пред Българското национално радио политологът доц. Иво Инджов.

Той определи като похвални усилията на МВР срещу купения и корпоративния вот: „Трябва да има убедителни доказателства и присъди, за да не се окаже, че това е някаква предизборна пушилка. … Въпросът е доколко доказателствата ще издържат в съда“.

 

По думите му в кампанията има още един основен участник и това е служебното правителство: „Неговите разкрития и изявите на няколко основни министри от този кабинет съвпадат и с намеренията на партиите на протеста, а и с очакванията на по-голямата част от българските граждани. Затова ни се струва, че предизборната кампания е скучна, но не е така, защото разкритията на служебното правителство са компонент от нея“.

 

Като най-голяма изненада от изборите на 11-и юли доц. Инджов посочи вариант, при който не се стигне до съставяне на правителство от партиите на протеста и се тръгне към трети за годината парламентарни избори: „Това би бил най-големият сюрприз и отиването на нови избори ще е бомба със закъснител“.

 

Прогнозата на политолога е да има правителство на малцинството с мандата на „Има такъв народ“ и в коалиция с „Изправи се! Мутри вън“ и „Демократична България“, подкрепяно по тематични въпроси от депутати от БСП и ДПС.

 

Според него най-голямата интрига на предстоящия в неделя вот ще е коя ще бъде първата политическа сила.

 

„Не се чуват нови неща в предизборната кампания, не се поставят и нови акценти в исканията. Най-активните участници в изборния процес са т.нар. партии на промяната, а те изговориха тезите си още по време на протестите през миналото лято и в краткото време на 45-ия парламент“, коментира още доц. Иво Инджов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар