Мая: “Автомагистрали” е получила авансово плащане от 1 милиард и 206 милиона лева

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мая Манолова съобщи сензационна вест, която може да има сериозни последствия за известна наша компания. “АПИ е една от най-проверяваните администрации поради големия обществен интерес.

Дори в момента текат проверки на АДФИ именно на договорите на Агенцията с “Автомагистрали” по изграждането на АМ “Хемус”. АПИ спазва закона такъв, какъвто е. Това увери шефът на АПИ Георги Терзийски по време на заседание на комисията по ревизия на управлението на Борисов, председателствана от Мая Манолова.

 

 

По отношение на възлагането – с изменението на ЗОП през 2016 г., знаете, се даде възможност за възлагане ин хаус на държавни дружества. Това е основанието да сключим договори с фирмата, която отговаря на всички изисквания, посочи още той.

Тези 400 договора, които визирате, са и за покупка на химикали и хартия. Това са действащи договори на Автомагистрали. Договорите за наем и механизация и покупка на инертни материали, са много по-малко, информира Стоян Беличев, изпълнителен директор на дружеството.

“Автомагистрали” е получила аванс, всички останали са в БНБ. Става дума за около 30% от цялата стойност. Не съм сметнал конкретна сума”, посочи Беличев.

Мая Манолова обаче съобщи точната сума, която по нейни сметки се равнява на авансово плащане от 1 милиард и 206 милиона, пише eurocom.bg.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар