Мая: Борисов е готов да пролее кръв, но да запази властта си. Страхува се от Ревизия, Съд и Затвор!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Очаквам протестите да ескалират и да свалят Борисов от власт.

Крайно време беше за широко национално обединение срещу него.

Политическата криза я предизвика Борисов. Той е готов за безредици, и кръв е готов да пролее, но да запази властта си. Страхува се от ревизия, от разследване и Затвор. А отделно, целта му е да устиска до последния транш европейски пари, за да ги разпредели за последно към най-близкия си кръг.

Това заяви Мая Манолова преди минути.

Борисов отново се опита да раздели хората, като организира контра протест с автобуси от цялата страна. Този сценарий обаче не мина, защото и редовите членове на ГЕРБ искат нормално управление. Няма демокрация и контра демокрация, няма върховенство и контра върховенство, допълни Манолова.

Обединението на хората срещу Диктатурата на ГЕРБ – леви и десни, партийни и безпартийни, млади и стари, показва, че гневът на гражданите ескалира от институционалната война. На терен вече е новата политическа сила – „гневът на българските граждани“.

Това, което демонстрират управляващите и подконтролната им прокуратура в момента не е битка за по-добър живот на хората, това не е битка за доходи, това не е битка за работни места, това не е битка за подкрепа на малкия бизнес, това не е битка за антикризисни мерки. Това е битка за политическото оцеляване на един Диктатор. Така Борисов се бори да остане на власт. Той със зъби и нокти 11 години пази тази власт със страх и репресии срещу хората, срещу всеки български гражданин, който мисли различно, добави Манолова.

Гражданите са тези, които ще свалят властта… властта, която вече 11 години не прави нищо полезно за хората. Вместо да предприемат икономически мерки, държавата да подкрепи семейните производства и малките фирми и кризата да се използва за просперитет, парите стигат до определени хора и фирми, допълни тя и припомни, че единствените фирми, получили средства по 60/40, са близките до Борисов.

Изискванията за антикризисните мерки бяха такива, че хората и малкия бизнес не успяха да се възползват. Тези, които се възползваха, бяха накарани в най-трудната ситуация да си платят всичко и след това да им кажат одобрени ли са или не, каза Манолова.

Прогнозата ми е, че до дни Борисов ще бъде принуден да подаде оставка, завърши Манолова. Skandalno.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар