Мая: В „Александровска” еднолично са взимали решения за милиони

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шефове на клиники в Александровска болница твърдят, че заседания на Съвета на директорите не са провеждани през последните осем месеца, въпреки че е трябвало да има поне едно заседание месечно, а решенията за харчене на милиони левове са взимани еднолично.

Това заяви Мая Манолова в предаването „Евродикоф“ по Евроком. По думите й сигнали има и за необясними назначения и финансови и административни нарушения в болницата.

Омертата за мълчание беше нарушена. Хората искат да разкажат, духът беше изпуснат от бутилката и повече истината как е рекетиран българският бизнес няма как да бъде заметена, допълни тя.

 

И преди сме получавали много сигнали, но сега говорят вътрешни хора. Имаме сигнали за МВР-Варна и на други места как се потулват разследвания и се нарушава законът по устна заповед. Хората, които са се осмелили да говорят, трябва да бъдат подкрепени, не трябва да са мачкани, категорична бе Манолова.

Свидетелствата на земеделците Стоименов и Илчовски не са търговски спорове, както се опитват да го изкарат Борисов и придворните му говорители. Това е рекет на държавни институции върху бизнеса, който трябва да се разследва, допълни тя.
По думите й поведението на депутатите от ГЕРБ в Комисията по ревизията в парламента е било мутренско. Те дойдоха с викове, крясъци, с психологически натиск над свидетелите, обясни Манолова.

Шефовете на държавните предприятия, които са длъжни да се съобразяват с решения на парламента, така и не представиха информация пред комисията за харченето на милиарди левове. Служебните министри да проявят смелост и да ги накажат дисциплинарно с уволнения, поиска Манолова, като визираше шефовете на „Булгартрансгаз“, „Автомагистрали“, ВиК-холдинга и „Монтажи“.

Петя Аврамова три пъти избяга от заседание, само за да не разкаже за безобразията в програмата за саниране на стойност над 2 млрд. лв. Между 30 % и 50 % от средствата са отклонени или около 800 хил. лв., които трябва да бъдат проверени, каза още тя.

Манолова подчерта, че превъзлагането на проекти от „Автомагистрали“ на други фирми без публична процедура и без конкурс е незаконно, като е станало с договори за техника и доставка на материали.

Имаме сигнали, че наемът за техника, плащан от „Автомагистрали“, е в пъти по-висок от пазарния наем. Новият регионален министър не трябва да си затваря очите пред всичко това, категорична бе тя.

„Булгартрансгаз“ не представиха документи нито в електронен вид, нито на хартия. Демонстративно, нагло и арогантно поведение, за което трябва да бъдат наказани. Дори според публичната им информация се оказва, че са сключили анекс към основния договор, с който България приема плащането на лихви, дори ако плати предсрочно задълженията си, каза още Манолова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар