Мая: Депутатите от ГЕРБ показаха колко ги е страх от истината

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Депутатите от ГЕРБ са сковани от страх. Истерията да се осуети вчерашното заседание на Комисията по ревизия на властта показва колко ги е страх ГЕРБ от истината”, каза председателят на комисията Мая Манолова от “Изправи се! Мутри вън” пред бТВ.

Повод за думите ѝ е изслушването в комисията на бизнесмена Станислав Илчовски, който разказа, че бил изнудван от близки до премиера в оставка Бойко Борисов.

Първото заседание на комисията, което се проведе в сряда, бе прекъснато след нахлуване на депутатите от ГЕРБ, които започнаха да викат. Илчовски разказа как е бил заставян да прави “кух оборот” на “Градус”. Той твърди че знае и коя е “Мата Хари”, снимала пачките и кюлчетата в нощното шкафче на Борисов – плеймейтка, на която собственика на “Градус” Иван Ангелов платил 5 хил. лв., “за да обслужи нашия премиер”. В петък депутатите на Борисов отново направиха всичко възможно, за да предотвратят продължаването на изслушването на Илчовски, но не успяха. Ангелов също се появи, за да опровергае част от твърденията. Той обаче призна, че премиерът в оставка многократно е съдействал на “Градус” за пропускане на доставките им до други страни, например Турция.

“Това не е първият случай, в който шпицкомандите на ГЕРБ, а тук – цялата ПГ на партията, се опитват да осуетят и блокират работата. Както се видя, обаче, ние постигнахме целта си. Чу се и се видя как се натискат бизнеси, как се рекетират хора. Чу се как премиерът помага при износ на храни. Ако искаш да нямаш проблеми, трябва да си близък с някой високопоставен. Ако искаш бизнесът ти да просперира, трябва да си плащаш”, каза Маналова в събота по повод станалото на комисията.

Според нея Светослав Илчовски и Иван Ангелов не са си противоречали в основните факти.

“Те разказват как функционира бизнес. Как ако искаш наистина да си добре, да не си заплашен от това да те смачкат, трябва да се чуваш с премиера, да участваш в забавления и рождени дни, да си покровителстван от властта”, каза Манолова.

По думите ѝ всички изказани твърдения по време на двете изслушвания в Комисията по ревизия са лесно проверими – кухите обороти, както и доставката на фурми от Обединени Арабски емирства.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар