Мая: Държавата да плати обезщетение на пострадалите от полицейското насилие

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Полицаите от записа с насилието зад колоните на МС поименно да бъдат извикани в парламента, а държавата да плати обезщетение на пострадалите от полицейското насилие. Това поиска председателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова, коментирайки разпространените на заседание на парламентарна комисия записи с полицейско насилие от протестите миналата година.

„Полицаите от записа с насилието зад колоните на МС поименно да бъдат извикани в парламента! Заедно с бившите министри, които са им наредили тази гавра, и с настоящия министър, съдействал записът да стане публичен след цяла година укриване. Заедно с бившия премиер Борисов заради защитата на чиито режим се случи това. Да се явят на извънредно изслушване в парламента. Незабавно! Ако откажат, да бъдат принудително доведени!“, заявява Манолова.

„Дължат обяснение на 7 български майки, чиито деца пребиха. И на Цветелина, обект на особено гнусна гавра от страна на български (уж) мъж с пагони. Тя е седнала на земята, с белезници, изплашена, бита, унизена, разсъблечена (заради побоя и влаченето), беззащитна. Докато до нея пребиват и ритат с кубинки по главите и с палки момчета, въпросният полицай я „гали“ по главата и я опипва, надвесен над нея. Кой си ти, бе, господин „мъж“? Застани с лицето си и пагони си пред нас! Ти майка, жена, сестра, дъщеря нямаш ли? Излез с името си и с униформата си да те видим ние, майките и жените“, пише още тя и продължава:

„Гневна съм, защото си можел да не участваш, да спреш това, да откажеш да се гавриш с това момиче. И не си го направил. Ти не заслужаваш пагоните си! Ти си позор за МВР! Не е достатъчно, че Христо Терзийски и Младен Маринов вече не са министри. Днес са депутати от ГЕРБ! Днес Борисов мълчи за този позор и цяла година го кри“.

В поста си тя посочва, че изпълняването на служебни задължения не включва гаврата със закопчано с белезници момиче и не оправдава побоя на хора, неоказващи съпротива.

„Политическа, дисциплинарна и наказателна отговорност трябва да се носи от министрите, заместник- министрите, директорите и включително от полицейските служители, причинили това на протестиращите. Държавата да плати обезщетения на пострадалите незабавно!“, добави тя.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар