Мая: Държавата да поеме скока на тока, парното, водата и природния газ за бизнеса и бита

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Настояваме държавата да поеме изцяло скока на цените на тока, парното, водата и природния газ и за бизнеса, и за домакинствата. Ако правителството иска да се спаси от безработица и поскъпване на живота, спешно да компенсира фирмите, детските градини, болниците, училищата и домакинствата за по-високите сметки.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медиите в Стара Загора днес, където поднесе венец по повод празника на града.

Спекулативните сделки на енергийната борса трябва да станат обект на действие на прокуратурата, ДАНС и ГДБОП. Чрез далавери и схеми някои спечелиха стотици милиони левове. Поскъпването на тока през август беше заради схеми, в които участваше и ТЕЦ „Марица Изток 2“. Когато цената на тока за бизнеса стигна до над 300 лв., ТЕЦ „Марица Изток 2“ работеше с два и четири блока, което доведе до изкуствен дефицит, допълни Манолова.

Тежки кризи се задават пред българските граждани и фирми. Хората искат стабилност и правителство на промяната. Ние сме заявили нашата готовност да подпишем споразумение с „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ за мнозинство и правителство на промяната в следващия парламент. По-честно спрямо българските граждани ще бъде, ако предварително е ясно кои ще са формациите, които ще участват в коалиционен формат, посочи тя.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар