Мая е бясна на Кокорчо: Задминахте Борисов! Наказателни лагери ли ще има докато върнете ГЕРБ?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Онемях! Надминаха Борисов! Не повярвах, че ПП и Асен Василев са способни на такъв закон за наказателните списъци. Но е факт и дано се вразумят и не го внесат в парламента”.

Това написа на страницата си във Фейсбук Мая Манолова, лидер на „Изправи се.БГ”, след като вчера излезе черновата на Закон за мерки за превенция и защита на националната сигурност от рискове за икономическата и финансовата система на държавата.

„Как ще пишеш закон за частна ДАНС към МС, кротко наречена Консултативен съвет, за съставяне на наказателни списъци за  бизнеса, партийни опоненти и всеки неудобен?! Как ще „браниш” националната сигурност, като нарушаваш фундаментални принципи в правото?! Как ще изземваш собственост без съд?!

Как ще наказваш по доноси?! Що за право е това, г-н Василев?! Вие идвахте в Комисията по ревизията да свидетелствате. Разкрихме десетки схеми за милиарди, но не позволих да се пристъпва закона. Сега сте вицепримиер – накажете виновните и злоупотребявалите, но не като погазвате правото.

Като юрист Ви призовавам – спрете да потъпквате Конституцията и уважавйте върховенството на правото! Защото след наказателните списъци какво следва – наказателни отряди? Частна армия? Наказателни лагери? Докато върнете ГЕРБ на власт?”, пише в заключение Манолова.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар