Мая зове партиите незабавно да се заемат с актуализацията на бюджета

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
„Парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!” се обръща към всички партии в парламента, които твърдят, че ги е грижа за хората.

Нека се заемем незабавно с актуализацията на бюджета. Това е единствения начин да бъдат гарантирани пенсиите на възрастните хора, медиците на първа линия да имат своите допълнителни плащания на прага на COVID кризата, бизнесът да получи подкрепа в условията на коронавирус”.

Така председателят на ПГ „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова се обърна към останалите партии в парламента.

 

От ИБГНИ настояват минималната пенсия да стане 369 лв.

 

„Трябва да има достатъчно пари за социални плащания, предвид тежката есен и зима заради скока на цените на тока, водата и парното. Така ще предотвратим икономическото бедствие, което ни заплашва”, заяви тя.

 

Предвидени са 400 млн. лв. за мярката 60 на 40 и за „Запази ме”. „Ще настояваме по втората мярка да има плащания и за самоосигуряващите се лице”, уточни Манолова.

 

„Актуализацията, която предлага служебния кабинет в  частта пенсии е капан. Разчитайте на нас ще се внесем законопроект за регистрация по ДДС на 200 хил. лв. Очакваме подкрепа от ИТН“, заяви Мария Капон от ИБГНИ.

 

По-рано днес за актуализация на бюзжета призова и служебното правителтво в лицето на Премиера Стефан Янев и министрите Асен Василев и Стойчо Кацаров.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар