Мая Илиева не се предава: Казаха ми да си затворя голямата уста, ще обжалвам уволнението

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мая Илиева – един от организаторите на протестите на медицинските сестри в страната, беше категорична, че ще обжалва заповедта за дисциплинарното ѝ уволнение от МБАЛ „Токуда“, където тя е и синдикален лидер.

 

 

 

„Аз ще обжалвам в съда заповедта за уволнението ми“, каза пред БНР Илиева.

 

 

 

От болницата твърдят, че наложеното дисциплинарно наказание на Илиева е мотивирано от нейни конкретни действия и бездействия при и по повод изпълнение на нейните непосредствени професионални задължения в отделението за реанимация и интензивни грижи за пациенти с кардио-хирургични заболявания.

„Единствената причина, поради която мога да бъда уволнена, е да бъда професионално дискредитирана, за да могат синдикатите да дадат съгласието си и да свалят имунитета ми“, коментира Илиева и оспори верността на обвинението, че тя не е вършила професионално задълженията си.

 

 

„От години се опитват да ме уволнят от тази болници. Аз, като синдикален лидер, си защитавам правата, предизвиквам проверки и съм наказвана многократно и от предишното ръководство на тази болница.

 

 

 

Аз имам заведени и спечелени пет дела срещу болницата, включително и спечелено дело срещу предишния директор на болницата – за дискриминация, точно по същата причина“, обясни тя и уточни, че сигналите и проверките са били от НАП, от Инспекцията по труда – за нарушаване на трудовото законодателство.

 

 

 

Мая Илиева посочи в предаването „12+4“ на програма „Хоризонт“, че е разбрала от работодателите си, че синдикатите са се съгласили тя да бъде уволнена.

 

 

 

Тя добави, че не е била потърсена от синдикатите, за да ѝ покажат решението за уволнението ѝ и мотивите за него. Илиева е поискала официално да получи това решение.

 

 

Илиева разказа още, че е получила телефонно обаждане преди първия протест на медицинските сестри от д-р Иван Кокалов, вицепрезидент на КНСБ, който ѝ е казал „да си затваря голямата уста, че лично ще се погрижи да не работи повече в „Токуда“.

 

БНР, Факти БГ

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар