Мая: Къде са парите от първата вълна? Идва лавина от фалити (ВИДЕО)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нежната половинка на “Отровното трио” Мая Манолова излезе тази сутрин на протест пред Министерски съвет и поиска оставка на социалния министър заради забавянето на помощите от първата вълна на COVID-19.

Тя обяви, че 16 000 души получават смешната помощ от 24 лева дневно, като част от тях дори трябва да ги връщат заради грешки на администрацията.

Според Мая Ма 173 000 000 лева е смешно малка сума за помощ на пострадалите от пандемията бизнеси, като в същото време държавните служители постоянно си увеличават заплатите и си раздават бонуси.

“Имаме сигнали от граждани, които не са си получили парите от Шумен, Плевен, Стара Загора и Бургас. В момента се изплащат сумите за ноември, как хората да си хранят семействата?”, пита екс омбудсманът.

До края на декември 2020 г. служителите на затворените бизнеси е трябвало да получат 24 лв. на ден подкрепа, но до края на декември одобрените за помощта са 14 500 по данни на Агенцията по заетостта. Не е ясно колко от хората са получили реално пари. Според данни на работодателски организации са дадени между 500 хил. и 1 млн. лв., от обещани 50 млн. лв., посочи Манолова.

Затворените бизнеси трябва да са подкрепени, милионите да стигнат до хората, а не до приятелския кръг на властта, категорична е тя.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар