Мая към ИТН: Няма да свиете гнездо на Сокола в този парламент

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Кой иска замяната с един едноличен модел с друг едноличен модел? Докога един политически център на задкулисието ще продължава това – дотогава, когато му хареса броят на депутатите в парламентарната група? Не е ли това подмяната, не са ли това ритуалните танци, с които да се скрие дългата ръка на ДПС зад предлагания кабинет?“ – това запита Мая Манолова от ИБГНИ от парламентарната трибуна.

„Къде видяхме ДПС – в разочароващата покана ДПС да участват наравно с партиите на протеста в преговорите. В координираната атака на ГЕРБ, ДПС и ИТН срещу успешните министри от служебното правителство. Дългата ръка на ГЕРБ и ДПС е в комисията „Буджака“ – комисия, внесена с подписите на ГЕРБ, ИТН и ДПС. Затова ли бяха протестите – ИТН да внася с ДПС общи комисии с общи подписи? Няма да свиете гнездо на Сокола в този парламент“, категорична беше Манолова.

И допълни: „45 НС по желание на ИТН завърши за 9 дни, за да отидем на избори и те да получат повече мандати (…) 46 НС се тласка отново към разпускане след едва 20 дни живот отново от същата политическа сила, ние обаче не искаме да угодим на втора прищявка. Трети избори за половин година не искат и българските граждани“.

По думите ѝ „г-н Борисов си отиде, но мафията е на терена – парите на мафията са срещу българските граждани, те купуват подкрепа, сглобяват кабинети марионетки и министри кукли на конци“.

Манолова призова за гласуване на правителство на основата на служебното с третия мандат и 6-8 месеца работа по дневния ред на COVID пандемията, доходите и подкрепата на домакинствата и бизнесите, както и преговори пред медиите, „за да няма инсинуации и неистини“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар