Мая Манолова: Ако третият мандат бъде връчен на нас, ние ще го дадем на ИТН

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“За нас няма значение на кого ще бъде даден третият мандат, ние ще положим всички усилия да бъде сформирано правителство”, каза лидерът на “Изправи се БГ! Ние идваме!” Мая Манолова в предаването “Още от деня” по БНТ.

“Инфлацията, мигрантската криза, четвъртата вълна на COVID-19, хората са притеснени от рисковете, пред които се изправя България. За нас това е технически въпрос – кой ще получи мандата. Ако третият мандат бъде даден на нашата парламентарна сила, ние ще го дадем на “Има такъв народ”, за да имат нов шанс да направят правителство. Почтено е те да посочат премиера и основните министри. Служебният кабинет е много добра база, оттам също може да бъдат използвани експерти. Ние не искаме властови позиции, искаме хората да получат стабилност, спокойствие в лицето на един почтен редовен кабинет”, заяви Манолова.

Тя изрази надежда, че отговорността към избирателите ще бъде по-силна от политическото его на лидерите. “Сега е време партиите да направят крачка назад и да помислят за българския народ. Готови сме да участваме в преговори с “партиите на протеста” и с БСП за сформиране на правителство, би било честно ако това правителство е с насочен мандат до следващата пролет, което да преведе България през кризата”, допълни Мая Манолова.

По думите ѝ от “Изправи се БГ! Ние идваме!” са готови да дадат крачка назад и да подкрепят правителство, което ще бъде съставено от “Има такъв народ”. “Не се опитваме да влезем в това правителство, не искаме постове, нека в него да влязат почтени професионалисти от гилдиите, нека влязат служебни министри”, поясни Мая Манолова.

Тя уточни, че познава Ива Митева отдавна. “Ива Митева е отговорен, подготвен човек, но решението би трябвало да бъде на “Има такъв народ”. Така Манолова коментира евентуалното издигане на Митева за премиер.

“Ние подкрепяме бюджета, ще направим предложения, такива разговори могат да се водят след като бюджетите са минали на първо четене. Утре ще има гласувания, след което ние ще подготвим нашите предложения и следващата седмица може да говорим с другите политически партии. Готови сме за разговори”, коментира Манолова.

Според нея, ако няма актуализация на бюджета, служебното правителство ще бъде с вързани ръце. Тя изрази притеснение, че няма да може да се дадат средства на хората на първа линия, медиците, граничните полицаи, пожарникарите, земеделските производители, пенсионерите. “Ще настояваме да се увеличи втората година на майчинството, да се приравни с минималната работна заплата”, подчерта Манолова.

Тя коментира и днешната среща на Комисията по ревизия в парламента. “Идвам от заседание, в което се оказа, че буквално е източено гориво от държавния резерв. Ето – където и да бръкнеш в институциите, чиито ръководства бяха назначени от Борисов, се случват кражби за милиони. Преди това бяха “Автомагистрали”, новото ръководство е в шок. Където и да пипнеш, след ГЕРБ е потоп”, каза още лидерът на “Изправи се БГ! Ние идваме!”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар