Мая Манолова: Ако хората искат, ще участвам на кметските избори

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Не е вярно, че хората нямат право да отглеждат прасета за лични нужди. Сега всички трябва да бъдат обезщетени по пазарни цени за всяко убито животно, защото нерегистрирането на животните е по вина на институциите“, обясни Манолова

„Хората са беззащитни и гневни, защото властта се опитва да прехвърли вината за африканската чума върху тях. Някой обаче не си е свършил работата и е проспал нахлуването на заболяването. Представителите на властта вчера казваха на стопаните как не са прочели някакви закони“. Това заяви  омбудсмана Мая Манолова.

„Тези, които е трябвало да регистрират животните, са хората от Министерството на земеделието и храните. Не може да се управлява само с чиновници от София, трябва да се отиде и на място. Не е вярно, че хората нямат право да отглеждат прасета за лични нужди. Сега всички трябва да бъдат обезщетени по пазарни цени за всяко убито животно, защото нерегистрирането на животните е по вина на институциите“, каза обясни Манолова. Тя допълни, че се опитва да посредничи между стопаните на прасета и властта.

Омбудсманът коментира и уволнението на медицинската сестра Мая Илиева от Токуда, която е главен организатор на протести. „Ясно е защо Мая Илиева беше ударена по този начин като вдъхновителка на протести. Опитват се чрез нея да сплашат и останалите, които искат да изкажат мнението си. Прави се опит за разделение между лекари и медицински сестри. Когато протестите на медиците не спряха, започнаха уволненията и мачкането на хората, които ги организират. Утре в 10:00 часа пред болница „Токуда“ ще има протест в защита на Мая“, заяви Манолова.

Като омбудсман имам ангажимент да защитавам гражданите, да бъда посредник между тях и властта. Като няма с кого да преговарям, когато едната страна я няма, като ми се пречи, очевидно не мога да си върша работата. Има паника, разпространяват се фейк новини. Някои очевидно много се страхуват да не се кандидатирам за кмет на София, каза още Манолова.

“Показала съм, че решенията вземам аз, не под натиск. Моето решение ще бъде продиктувано единствено от интереса на гражданите, решението ми ще бъде резултат от техните очаквания.

Решението ми ще бъде на база на това, какво ще кажат гражданите, с които се срещам всеки ден“, каза още Манолова.

Политически партии не коментирам, няма как да коментирам и политически проект, заяви Мая Манолова за бъдещата формация “Няма такава държава” на Слави Трифонов

Източник: epicenter.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар