Мая Манолова: Защо Борисов толкова много се страхува от служебното правителство?

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерският съвет не е столова, в която се разпределят порции. Коалицията “Изправи се! Мутри вън!” не желаем министерски кресла, не желаем никакви постове и никакви позиции. Ние искаме управление, което да започне да решава проблемите на българските граждани. Това заяви председателят на “Изправи се! Мутри вън!” Мая Манолова на брифинг след заседание на коалиционния съвет.

Предложихме като изход от правителствената криза служебният кабинет да стане редовен, каза тя. “Това наше предложение обаче подейства като топлинен удар на бившия премиер и той вдигна градусите”, коментира Манолова. По думите й, не е ясно Борисов защо толкова много се страхува от служебното правителство.

Кабинет от ГЕРБ или от ДПС ние няма да подкрепяме, заяви Манолова. Ще подкрепим служебното правителство да стане редовно, независимо коя политическа партия го предлага, каза тя. Според Манолова, ако големите партии не предложат кабинет, който да намери подкрепа, това е много добро решение, което харесва на хората.

Настояваме след като бъдат окончателно обявени резултатите от изборите от Централната избирателна комисия, президентът да свика час по-скоро парламента, за да започнем истинската работа, каза Манолова. Ние от коалицията “Изправи се! Мутри вън!” сме по работата, не по разпределението на постове, оставяме това на големите партии – да разпределят постовете, както желаят, добави тя. Манолова отбеляза, че пенсионерите чакат от 1 септември преизчислени пенсии, хората с увреждания – повече асистентска грижа, малките фирми – финансова помощ от българската държава. Сред приоритетите тя посочи още съдебна, здравна реформа и комисия по ревизията.

Служебният кабинет е решение за вадене от политическа криза, коментира Арман Бабикян. Искаме разговор за политики, посочи той. По думите му, решението е да има нормални разговори, а не монолози от екрана.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар