Мая Манолова: КЕВР вече традиционно защитава монополистите за сметка на гражданите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Едва ли ще получа подкрепа за втори мандат, заяви омбудсманът Мая Манолова в ефира на БНТ. Според нея  причината за това е, че от екипа й били максимално откровени и безкомпромисни към нехайството на институциите и към техните опити да посягат на човешки права.

Мандатът й на поста изтича през юли 2020 г., когато трябва да бъде избран нов обществен правозащитник. “Не знам в каква кондиция ще бъда след година и половина, тази работа изисква много труд, усилия и концентрация”, допълни тя.

„В крайна сметка има много други възможности, винаги един край е възможност за ново начало”,  загатна още Манолова, която е спрягана за кандидат за столичен градоначалник или част от нов политически проект.

Тя коментира увеличението в цената на водата от началото на годината: “КЕВР вече традиционно защитава монополистите за сметка на гражданите.  Тя припомни, че смята да атакува с жалба в КС за новата цената водата.

Омбудсманът каза още, че се е обърнала за съдействие към европейския си колега по повод законодателния пакет Мобилност на френския президент Макрон, който ощетява българските превозвачи.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар