Мая Манолова отговаря ще се кандидатира ли за кмет на София: Към момента нямам такова решение!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Към момента нямам такова решение, но ние сме свободни хора, по-късно мога да реша друго.

 

Така омбудсманът Мая Манолова отговори на въпроса ще се кандидатира ли за кмет на София на предстоящите местни избори. Тя бе гост в предаването Здравей, България” по Нова телевизия.

 

Манолова обаче направи уговорката, че “ние сме свободни хора, после мога да реша друго”.

Мая Манолова добави, че в момента е заета с важни за гражданите каузи, и преди да реши нещо друго, трябва да завърши работата си по тях.

“В момента имам каузи – банките, частният фалит, след това правилата за колекторските фирми. Засега нямам такова решение, зависи и от успеха на каузите, зад които стоя”, бяха точните думи на Мая Манолова.

“Към момента нямам такова решение, което не означава обаче, че към някакъв момент няма да реша нещо друго”, добати тя.

Водещата Аделина Радева вметна: “Към септември?”, а Манолова отговори: “Може би към септември, може би следващата година, към следващия септември през една година, различни възможности – ние сме свободни хора. Моето желание е да изпълня 100% моите отговорности на омбудсман и един от ангажиментите, които съм поела към българските граждани е промяната на законодателството по отношение на банките.”

 

Омбудсманът Мая Манолова бе гост в сутрешния блок на Нова във връзка със законопроект за ограничаване на свръхправомощията на банките и защита на потребителите от неравноправни клаузи.

Законопроектът на Манолова, придружен с промени в Гражданския-процесуален кодекс, ще бъде представен по време на организирано от омбудсмана обществено обсъждане на тема: “Защита от неравноправни клаузи и свръхправомощия на банките”.

Срещу България има наказателна процедура заради несъответствие с правото на ЕС във връзка с неравноправните клаузи в потребителските договори, за което ЕК даде през януари тази година на страната ни двумесечен срок за справяне с проблема, припомни в ефира на медията тя.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар