Мая Манолова предлага ограничаване на свръхправомощията на банките

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Омбудсманът Мая Манолова ще представя законопроект за ограничаване свръхправомощията на банките на обществено обсъждане.

„Защита от неравноправни клаузи и свръхправомощията на банките” е темата на организираното от Мая Манолова обществено обсъждане.

На форума омбудсманът ще представи законопроект за ограничаване свръхправомощията на банките с промени в Гражданския процесуален кодекс, съобщават от пресцентъра на обществения защитник.

 

Мотвите на Манолова да инициира обсъжденето и законопроекта са, че срещу България има наказателна процедура заради несъответствие с правото на Европейския съюз във връзка с неравноправните клаузи в потребителските договори, за което Европейската комисия даде през януари т.г. на страната ни двумесечен срок за справяне с проблема.

 

Целта на дискусията, която е насрочена за понеделник в институцията, е да бъде обсъдена промяна в нормативната уредба, която да осигури защита на потребителите, в това число на финансови услуги, предоставяни от банки и други кредитни институции, при снабдяването им с изпълнителен лист по реда на заповедно производство, както и защита от неравноправни клаузи.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар