Мая Манолова пред Фрог: Безобразията и кражбите в Столична община ще бъдат сложени на масата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Ще попитам, ще поискам, ще настоявам за отговор от прокуратурата за спрени проверки по сигнали за нарушения в Столична община. Моите възражения срещу процедурата за избор на главен прокурор са принципни. Необходимо е всички безобразия и кражби, които са вършени във времето, да бъдат извадени и сложени на масата.

Това заяви Мая Манолова пред Фрог нюз, малко след като обяви, че ще съди премиера Бойко Борисов. Тя отговори на въпросите ни: какво смята да прави с разкритията за покрити доклади за фрапиращи нарушения в Столична община и ще разчита ли на прокуратурата, след като подкрепи протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев.

 

Ето какво още каза тя:

 

„Трябва да се довърши съдебната реформа. Трябва да има съдебен контрол върху актовете на главния прокурор, но така или иначе това е съдебната власт в България, това е прокуратурата. Като кмет, като юрист, като гражданин – всяко съмнение за престъпление насочвам към прокуратурата. Като юрист, няма право да не вярвам на прокуратурата, на съда, на правоохранителните органи.

 

Едно от първите неща, които ще свърша, след като ме изберат за кмет, е да назнача пълна ревизия и одит, както на столична община, така и на общинските дружества. Всички тези доклади – за „Чистота Искър“, за район „Младост“, доклада, който също е прибран от г-жа Фандъкова, за безобразията в центъра за градска мобилност – всичко това ще бъде извадено публично, за да се знае какво се случва в Столична община. Да се знае как се управлява, как се ръководи, как се източва, как се нарушава закона. Ще им дам публичност. Няма да ги крия зад удобния предлог „предадох на прокуратурата“.

 

Екипът на Манолова днес предостави на медиите въпросните доклади.

За скандалните нарушения в район “Младост” може да видите ТУКТУК и ТУК.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар