Мая Манолова пътува с автобус: Взеха ми колата, за да се опитат да ме спрат да си върша работата!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Взеха ми колата, за да се опитат да ме спрат да си върша работата, но това няма как да се случи.

Това каза омбудсманът Мая Манолова, която отпътува за Стара Загора с автобус.

„Служебната кола е удобство и, че предвид очакванията на хората да съм на точното място в точното време, общественият транспорт изглежда сложен за постигане на тази цел. Днес например се наложи да променим часа на събитието с час и половина, тъй като е невъзможно да стигна в 11 часа”, заяви Манолова.

Тя увери, че докато е омбудсман всеки ден ще бъде посветен на българските граждани и ще бъде на точното място независимо какво ще ѝ струва това.

„Тази седмица ще сме с обществения транспорт. Утре отваряме приемна във влака София-Варна, за да уплътним 8-те часа пътуване. Обмислям билетите на гражданите, които ще използват приемната във влака да ги осчетоводя и да ги пратя на финансовия министър, защото хората не са длъжни да плащат за приемна с когото и да било”, обясни омбудсманът.

Манолова обясни, че ако е възможно да си върши работата с обществения транспорт ще инициира кампания, с която ще призове всички представители на държавните институции да слязат от служебните си автомобили и да се насочат към обществения транспорт, предаде Канал 3.

Припомняме, че на 1 ноември финансовият министър Владислав Горанов заяви, че НСО е “една скъпа таксиметрова компания и точно за това в новия бюджет има текстове, с които тази практика се прекратява”. По думите му, няма данни за заплаха срещу Мая Манолова, затова тя не ползва охрана, а само кола и шофьор. Горанов уточни, че “няма нищо целенасочено срещу омбудсмана”.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар