Мая Манолова се включва в протеста на медицинските сестри във Враца

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Протестът на медицинските специалисти от Враца продължава, като на 4-ти април към тях ще се включат омбудсманът Мая Манолова и организаторът на националния протест – медицинската сестра Мая Илиева, предаде BulNews.

Недоволството си белите престилки първо ще изразят в 12 часа пред многопрофилната болница „Христо Ботев“, след което в 15 часа Манолова, Илиева и медицинските специалисти ще се съберат на мирен протест пред сградата на община Враца. Очаква се в негодуванието им да се включат минимум 100 здравни работници и десетки граждани.

Исканията на протестиращите са за достойно заплащане и нормални условия на труд.

Те ще настояват и за регламентирани допълнителни възнаграждения според натовареността – за работещите в реанимация и спешно отделение, както и за адекватно заплащане на нощния труд.

Специалистите искат ликвидиране на търговските дружества от системата на здравеопазването.

Белите престилки настояват да се запазят професиите на специалистите по здравни грижи и те да останат да работят в България. Те се чувстват недооценени, макар че именно те са тези, които се грижат за здравето на хората.
Припомняме, че на 21 март белите престилки се събраха на протест пред общината и твърдо заявиха, че искат здравния министър Кирил Ананиев да дойде в града и да види в какви условия работят и как болницата е обречена на закриване. По думите им ситуацията вече е станала нетърпима и това ги принуждавало да работят на повече от две места, за да могат да си докарат някакъв приличен доход.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар