Мая Манолова се надява, че ще бъдат положени всички усилия за съставяне на редовен кабинет

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мая Манолова се надява, че ще бъдат положени всички усилия за съставяне на редовно правителство. Това каза Мая Манолова, един от лидерите на формацията “Изпрви се! Мутри вън!” пред БТА.

Очакването на българския народ е за стабилност, да има правителство, което да върне нормалността, държавността и, което да извади България от застоя, каза още Манолова. В отговор на въпрос дали е възможно отново да не се стигне до сформиране на кабинет, тя посочи, че според нея всички политици са били в кампанията сред хората, разчели са вота на българския народ и ще бъдат положени всички усилия за съставяне на редовно правителство.

Формациите на протеста повишават своята подкрепа, повишава я и “Изпрви се! Мутри вън!”, коментира резултатите от вота Манолова. Според нея е можело да имат и по-висок резултат. Тя благодари на всички български граждани и зад граница, и в България, които са гласували и са подкрепили промяната.

“Тези хора показаха, че имат воля и желание за промяна, казаха не на статуквото и да на промяната. Сега на ход са политиците да покажат, че са разбрали вота на българите и да бъде съставено правителство, което да се заеме с най-неотложните проблеми на обикновените български граждани”, каза още Манолова.

Според нея двуполюсният модел от предходните парламенти и стабилността за ГЕРБ, която им е позволила да могат спокойно да прокарат всяко решение, всеки законопроект, не са донесли нищо добро на българските граждани.

“Това не беше модел, който да дава стабилност и почтеност. Това доведе до самозабрава на предишната власт, на правителството на ГЕРБ. Сега в едно не толкова ясно структурирано мнозинство ще има повече контрол, ще има повече прозрачност и публичност, ще има повече прецизност при внасянето и предлагането на всяко едно решение и на всеки един законопроект”, каза още Манолова.

Тя честити на Слави Трифонов и на “Има такъв народ” първото място на изборите, което показват предврителните преброявания. Според нея е ясно, че повече кабинет на ГЕРБ, начело с Бойко Борисов или изобщо с когото и да е от тази партия, няма как да се случи. “За първи път от 13 години България има шанс да състави правителство на промяната, което да започне най-неотложните реформи”, каза Мая Манолова.

От “Изпрви се! Мутри вън!” ще подкрепят правителство на промяната и тяхното настояване ще бъде основните стълбове в платформата им да залегнат в приоритетите на този кабинет, каза още Манолова. Тя посочи, че сред нещата, за които ще настояват са повишаване на доходите на българските граждани и повишаване на пенсиите чрез преизчисляване. Освен това тряБва да започнат действия по съдебната реформа, по здравната реформа. Манолова отбеляза, че трябва да се помисли за подкрепа за малкия бизнес, за семейните фирми, за земеделските производители.

Трябва да бъдат предприети спешни действия, хората очакват това, очакват власт, която да застане на страната на народа, която да не се занимава със себе си, а да започне решаването на проблемите – доходите, пенсиите, подкрепата за уязвимите групи, пряка финансова помощ за бизнеса, обобщи тя.

Ще предложим да има второ, подобрено издание на комисията по ревизията, която ще продължи осветяването на всички тъмни ъгълчета и да вади тайните на предишната власт, също така да покаже секторите с най-големи аномалии и всички тези несправедливости, които на практика взривяват усещането на българите за морал и за почтеност у властта, отговори на въпрос Манолова.

По думите й първите законопроекти, който ще внесат от коалицията “Изправи се! Мутри вън!”ще бъдат за преизчисляване на пенсиите и за личната помощ.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар