Мая Манолова събра 117 жалби при пътуването си във влака! Отказва транспорта на Слави Трифонов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Омбудсманът Мая Манолова слезе на гара Варна отрупана с цветя и в отлично настроение, предаде репортер на Varna24.bg.

Тя сподели, че пътуването е било уморително, но зареждащо и е събрала 117 жалби.

Манолова каза, че благодари на Слави Трифонов за предложения транспорт, но ще откаже.

Ето какво каза още омбудсманът при слизането си от влака София-Варна в 14.30 часа днес:

“Много зареждащо беше това пътуване, много уморително, но зареждащо…117 жалби събрахме при пътуването, но реално повече хора минаха през приемната.

Да си споделят проблемите, да ни потупат по рамото, да ни стиснат ръката, да поплачат…А иначе жалбите обхващаха целия спектър от проблеми, които тормозят българските граждани. Кредити, банки, ЧСИ, продажби от банки на колекторски фирми, здравеопазване, проблемите с ТЕЛК-а, проблеми със сега действащата асистентска услуга. Хора ни показаха как си измислят общините причини, за да не предоставят услугата “личен асистент”, което ще се промени от следващата година със Закона за личната помощ. Имахме и добри новини. Например, майката на едно 8-годишно дете, чийто 33-годишен баща е починал, досега не е могло да получава нито наследствена, нито персонална пенсия, но сега вече ще получава 115 лв. от 1 януари. Бих посъветвала представителите на всички институции, политиците, да бъдат по-често сред хората. Общественият транспорт е една чудесна възможност да се срещнеш с хората”, каза Мая Манолова.

На жп гара Варна я очакваха варненци, подготвили още жалби за омбудсмана.

От там Манолова тръгна към Областна администрация, където я очакваха хора, пострадали от действията на некоректна авиокомпания.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар