Мая Манолова ся ядоса на ГЕРБавиите: Президентът да насрочи дата за изборите!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Призовавам президента Радев да насрочи дата на парламентарните избори, за да се прекратят опитите на Борисов и ГЕРБ да останат още един ден, един месец и едно извънредно положение на власт”. 

За това апелира лидерът на гражданската платформа “Изправи се.БГ” Мая Манолова в ефира на БНТ.

“Борисов прави опити да отложи изборите, а правителствените клакьори вече го прокламират публично за края на май 2021 г.

Всички тези опити на Борисов да използва здравната криза, за да реши партийно-политическата си криза, трябва да бъдат пресечни”, коментира още Манолова.

На въпрос на водещия за мнението на председателя на ДСБ, че Манолова и Слави Трифонов са естествени партньори в едно обединение срещу Борисов,

Манолова потвърди, че се водят преговори за широко обединение между Гражданската платформа „Изправи се.БГ“, партията на Слави Трифонов, десни субекти, Отровното трио и Демократична България срещу Борисов.

“Става дума за обединение на субектите, които искат демокрация и нормална държава. То би гарантирало националния интерес за демонтирането на Бойко Борисов и неговия модел от властта. Борисов бе възможен във властта именно заради липсата на обединение”, допълни Манолова.

Тя припомни, че на местните избори в София е получила подкрепата и на десни хора, недоволни от модела на ГЕРБ в столицата, а тя самата е призовала да се гласува за осемте десни районни кмета, подкрепата ѝ за които е подпомогнала избирането им. “В София постигнахме такова обединение, смятам че е възможно и в национален план”, вярва Мая Манолова.

Тя бе категорична, че Бюджет 2021 е официализирано „купуване на гласове“

и даде за пример добавките от 50 лв. към пенсиите, които ще са до края на март 2021 г. и ваучерите за храна за социално слаби, които ще се получават само един месец. Всички мерки са със срок около изборите, подчерта Манолова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар