Мая Манолова

Мая Манолова: Управлението на София е задкулисно и обрасло с корупция

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Битката ще бъде много трудна, управлението се е окопало сериозно през последните 14 години, така че подкрепата на всеки един гражданин ще е много важна. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова.

Приемам съвсем сериозно подкрепата на БСП, добави тя, като добави, че не е имала разговори за подкрепа с нито една партийна централа.

 

Управлението на София не е ляво или дясно, то е задкулисно, то е обрасло с корупция. Тези, които харчат парите ни, го правят по начин, който обижда с безразличието си. Макар всички да плащат данъци, хората в кварталите са забравени от управляващите. В центъра пък постоянно се прави ремонт на ремонта, обществени поръчки за огромни суми са в полза на приятелския кръг на управляващите. Това е, което хората искат да се промени – искат зелена София, искат тротоари, по които могат да се движат хорта, а не да са пълни с коли, искат детски площадки, искат чист въздух, подчерта Манолова.

 

Ако стана кмет, всеки ще може да проследи в реално време как се харчи всеки един лев публични пари. Досега прозрачността и публичността беше абсолютно пренебрегната от Столична община. Нагласените обществени поръчки се виждат буквално върху плочките на тротоара, както и в междублоковите пространства, добави тя.

 

Ако стана кмет, ще бъдат поставени станции за измерване на чистотата на въздуха във възловите места, където наистина има проблем, а не в парковете. Трябва да бъде стимулирано използването на градския транспорт, използването на електрически превозни средства, заяви независимият кандидат за кмет на София.

 

Благодарение на правителството, от една година нямам служебен автомобил и се сблъсках с всички предимства и недостатъци на градския транспорт. Той може да се подобри, но трябва да се подходи умно и смело, посочи Мая Манолова.

 

Според нея част от парите от синята и зелената зона трябва да отидат за изграждане на паркинги.

 

Тя коментира и изказване на премиера Борисов, в което той заяви, че е помагал много на Манолова, докато тя бе омбудсман. Борисов се опита да представи отпускането на средства за каузи, които защитавам, все едно дава лично на мен пари. Това е много жалко, това е един много неадекватен начин на мислене, когато става въпрос за разпределяне на обществени пари, заяви Манолова.

 

Самохвалството на премиера е в повече, защото получих 129 гласа „за“ и не е премиерът, който избира омбудсмана. Премиерът каза, че няма да гласува за мен. Допускам, че някои от колегите от ГЕРБ са гласували за мен. Благодаря на всички гласували за мен за подкрепата, коментира Мая Манолова.

 

В момента, в който стана ясно, че властта ще блокира всяко действие срещу мен, всяка една от каузите, зад които стоя, няма да има положителен завършек, реших да се кандидатирам за кмет на София. Аз не се боря за власт, искам да помагам на хората и понеже повече не мога да го правя като омбудсман, се кандидатирах за кмет, заяви Манолова, като съобщи, че понеделник ще представи управленската си програма.

 

Източник: Епицентър. бг

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар