Мая Манолова: Ще се кандидатирам за кмет, ако ме вбесят

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мая Манолова посочи, че ще се кандидатира за кмет на София, ако бъде вбесена до край. “Ако ядосат гражданите и продължават да се подиграват с вота на избирателите”, добави Манолова в ефира на Би Ти Ви.

Тя коментира машинното гласуване в студиото на “Тази неделя”. “Решението за вземане на 6000 машини беше взето 4 месеца преди последните избори. Беше ясна цената, беше ясно колко хора ще гласуват с машини”, каза омбудсманът. Според ЦИК един машинен глас е струвал 57 лв., а този на хартия е по-малко от 1 лев. “Методическите указания излязоха 4 месеца по-рано. Тези близо 30% на гласувалите с машини даже е един добър резултат за това, което се случи в последния момент”, добави Манолова.

Според нея 40% грешки от гласовете от машините не са на машините, а идват от административната обработка на данните. Тя даде пример с първа секция в Благоевград от последните европейски избори. Примерът с една от малките партии показва, че при машинното гласуване има 4 гласа за една от малките партии, но при крайното сборуване резултатът е 0. “Машините могат да повишат доверието. Така знаеш, че вотът ти не може да бъде отклонен”, каза тя и добави, че лесно се крадат гласове.

Манолова коментира и новите закони за дивото къмпингуване. “Поех ангажимент, че ще подам конституционна жалба срещу закона. Ще я подам. Необходими са правила срещу дивото къмпингуване, но да се сложат толкова сериозни санкции не е редно. В закона пише имате определени правила и определени места, на които на опънете палатките си, но нито единните условия съществуват, нито местата ги има”, каза още омбудсманът.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар