Мая Манолова: Ще сложим точка на посегателствата върху зелена София – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Като кмет няма да стоя в кабинета – ще бъде след хората защото проблемите на хората най-добре се разбират на място, когато има непосредствен контакт. Това е, което смятам да правя като кмет – решенията да се вземат с хората от “Младост”, от “Люлин”, от “Обеля”, от “Надежда”. Това каза независимият кандидат за кмет Мая Манолова по време на среща с граждани в столичния квартал “Младост”,

София не е само “София 1000”, не е само жълтите павета. София е всеки един софийски квартал и не е честно данъците на столичани да отиват единствено за развитие на централните софийски квартали. Честно, справедливо и почтено е парите от вашите данъци да идват за благоустрояавнето и на вашия квартал. Това е, което ще направя – децентрализация на бюджета на София, този 1,7 млрд. лева, което е огромен бюджет, да стига до хората в кварталите, за да не изглеждат плочките по този начин, тротоарите да не са такива, по тях да има пешеходци, а не автомобили, да има достатъчно детски площадки, игрища и детски градини за всяко дете. С този огромен бюджет столицата трябва да осигури детска ясла и детска градина на всяко софийско дете, заяви Манолова.Стоя до всеки гражданин на “Младост”, който се е обявил срещу презастрояването, срещу унищожаването на последните останали междублокови пространства, зелени площи, детски площадки. Правех го като омбудсман, ще го правя и сега. Няма да позволя да се застрои нито едно междублоково пространство, нито една площадка и нито една зелена площ. Заедно ние ще сложим точка на посегателствата върху зелената система – върху зелен “Младост” и върху зелена София, и ще направим всичко те да останат такива, подчерта независимият кандидат за кмет.


Няма да е лесно в тази кампания. Това се вижда не само от кофите за боклук, които в “Люлин”, откъдето идваме, буквално преливаха. Буквално преливат и кофите с лъжи върху мен, въру моя екип, върху хората от Инициативния комитет, може би и върху тези от Вас, които имат силата и смелостта да застанат зад мен. Това няма да ме спре, няма да ме изплашни. Ние не искаме власт на всяка цена, искаме модела, по който се управлява София – пилеенето на вашите пари да бъде спряно. София да се управлява почтено, честно, открито и прозрачно. Честно управление – това е формулата, към която се стремя и зад която съм сигурна, че ще застанете и Вие, обърна се Манолова към събралите се хора.

Няма да ни е лесно в тази кампания, но предлагам да я проведем с усмивка, с настроение и любов. Защото го правим за добро, защото искаме София да бъде модерна европейска столица, чист и зелен град, в който спокойно да растат нашите деца и внуци и да живеят достойно възрастните хора, искаме София да бъде град, в който има енергия, има перспектива. Сигурна съм – утре заедно ще управляваме за доброто на града, на нашите деца и на възрастните хора, завърши Мая Манолова.

От Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет на София, заявиха, че проблемите с презастрояването в “Младост” трябва да бъдат решени трайно, като уточниха, че вече са спасени от застрояване редица терени в квартала, благодарение на протестите от 2016 година, подкрепени от Мая Манолова, която тогава изпълняваше длъжността омбудсман.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар