Мая: Омертата за мълчание е нарушена. Глинените крака на модела „Борисов“ се клатят

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Следващият парламент продължава работата с комисия по ревизия – това е ясно. Процесът по осветяване на корупцията започна, категорична е Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“.

„Омертата за мълчание беше нарушена. Очакваме още и още хора да говорят“, заяви пред БНР Манолова, който е и председател на парламентарната комисия за ревизия на досегашното управление. Според нея „глинените крака на този модел се клатят“.

 

„Сегашните управляващи нямат страх от закона и срам от хората. Това трябва да се промени“, коментира Манолова.

 

Прокуратурата вече обяви, че ще проверява изявленията пред комисията на двамата бизнесмени – Светослав Илчовски и Иван Ангелов.

 

„Ще бъдат окомплектовани всички стенограми от заседанията на комисията и ще бъдат изпратени както до българската прокуратура, така и до европейската, до омбудсмана, както и до служебните министри и други институции. Взето е решение по разгледаните казуси и сигналите да бъдат изготвени писма“, поясни Мая Манолова.

 

Според нея е задължително служебното правителство да продължи работата по сигналите.

 

„Днес документите, предоставени на комисията, ще бъдат сведени до знанието на всеки един от нейните членове, увери Манолова. В петък заседанието на комисията е приключило късно, а след това не е имало възможност да се проведе закрито заседание на комисията, на което членовете й да се информират за постъпилата документация“, обясни тя.

 

Според Манолова комисията е показала, че е на страната на гражданите и на рекетирания бизнес.

 

„Няма да използвам нито един от документите по време на кампанията. Това е смешен плач“, посочи още тя.

 

„Самият факт, че тези данни се изнасят официално, в сърцето на държавата – в българския парламент, показва, че тези факти няма как да бъдат набутани в кьошетата“, отбеляза Манолова, според която доверието в Народното събрание е започнало да се връща.

 

„Трябва да бъдат проверени както Илчовски и неговия бизнес, така и всички замесени лица и как работят отделните институции“, категорична е шефката на комисията.

 

„Хората, които пишат, казват, че са писали на органите, на институциите, на министерствата, на ръководителите“, допълни тя. От думите й стана ясно още, че днес ще бъде съобщен окончателният брой на сигналите, отправени към комисията за проверка.

 

„Има и други данни за сериозни нарушения, свързани с продажба на имоти, в енергетиката, в „Автомагистрали“, включително данни, предоставени от разследващи журналисти“, уточни Мая Манолова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар